Hlavní obsah

Basketbaloví sudí podpořili charitativní akci Každý koš pomáhá

PRAHA

Celá vrcholná basketbalová komunita se letos zapojí do 4. ročníku charitativní akce Každý koš pomáhá. K prvoligovým klubům mužů a žen se totiž přidali rovněž rozhodčí. Výtěžek půjde na pomoc ostravského mobilního hospice Ondrášek z Ostravy.

Článek

"Že se připojili rozhodčí, dokumentuje jednotnost federace," řekl Zdeněk Bříza, předseda Asociace ligových klubů na dnešní tiskové konferenci. "I když fanoušci jednotlivých týmů mají proti rozhodčím různé výhrady, tak sudí jsou na jedné lodi a patří mezi nás," dodal.

Basketbalistky již své kolo na podporu charity odehrály koncem března a vybralo se 81.200 korun, přičemž Asociace ženských ligových klubů (AŽLK) částku navýšila na 120 tisíc. Muži přispějí v závěrečném 44. kole. Za každý vstřelený bod zaplatí klub stokorunu, jednotliví hráči pak desetikorunu a rozhodčí dají každý jednorázově pět set korun.

Přispět mohou i diváci u televizních obrazovek při sledování přímých přenosů. Za poslání dárcovské DMS ve tvaru POMOCKOSEM na číslo 87777 poputuje k příjemci částka 27 korun.

Do budoucna se chystá rozšíření akce na regionální soutěže. "Máme snahu to rozšířit na hnutí jako celek. Věřím, že se to brzy odrazí do jednotlivých regionů," řekl Ladislav Jirsa, předseda AŽLK.

Za tři ročníky charity se vybralo 844.545 korun. "Je to inspirativní akce pro ostatní. Věřím, že se chytí i ostatní jako volejbal, házená a tak dál," řekl Otakar Černý, šéfredaktor redakce sportu České televize, která je partnerem akce.

Reklama