Hlavní obsah

Volejbaloví šampióni z Kladna nebudou startovat v Lize mistrů

PRAHA

Kladenští volejbalisté nebudou startovat v příštím ročníku Ligy mistrů, přestože měli na účast v elitní evropské klubové soutěži nárok. Podle majitele a trenéra středočeského celku Jindřicha Licka se Kladno účasti vzdalo kvůli finanční náročnosti a potížím s halou.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Volejbalisté Kladna s trofejí pro mistra ligy.

Článek

Licek dnes ČTK řekl, že nastala stejná situace jako před pěti lety. "Já bych to na jednu stranu hrál rád, tenkrát to bylo super. Ale ty věci okolo, to už jsem víckrát podstupovat nechtěl. Jednak tu anabázi s halou - naše totiž nevyhovuje, museli jsme na zápasy jezdit do Nymburka," připomněl. Kladno tehdy vyhrálo jediný z osmi zápasů a v základní skupině skončilo poslední.

Druhým problémem byly peníze. "Šestého května jsme dohráli ligu a desátého jsme měli mít splacený milión. Jednali jsme s městem, krajem i se svazem, ale výrazný zájem nebyl nikde," konstatoval Licek.

Právo účasti ve Vyzývacím poháru podle svazového webu nevyužil ani Jihostroj České Budějovice. Český volejbal tak v této soutěži bude zastupovat pouze Dukla Liberec, která v ní v uplynulé sezóně postoupila až do semifinále a obsadila čtvrté místo. Vítěz národního poháru DHL Ostrava se přihlásil do Poháru CEV.

V soutěžích žen dostal Prostějov divokou kartu do Ligy mistryň, Brno bude hrát ve Vyzývacím poháru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.