Hlavní obsah

Házenkáři Karviné se v PVP utkají s Mariborem, Dukla pojede v EHF do Hlohovce

VÍDEŇ

Dva ze čtyř českých házenkářských klubů už znají soupeře pro nadcházející ročník evropských pohárů. Úřadující mistři z Karviné se v třetím kole Poháru vítězů pohárů utkají se slovinským Mariborem, pražská Dukla se v úvodním kole Poháru EHF poměří se slovenským Hlohovcem.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Radka Kružíka z Karviné (vlevo) brání Marek Třeštík ze Zubří.

Článek

Čekat ještě musí Zubří, které se v druhém kole Poháru EHF střetne s jedním z neúspěšných kvalifikantů Ligy mistrů, hráčky Písku pak zasáhnou do Vyzývacího poháru dokonce až v únorovém čtvrtém kole.

Jako první vstoupí do bojů Dukla, která se už o prvním zářijovém víkendu vydá za svým soupeřem do Hlohovce. Slovenský vicemistr, nejlepší družstvo za suverénním Prešovem, nemá na rozdíl od Pražanů s pohárovou Evropou žádné zkušenosti. První zápas by se měl hrát o víkendu 4. nebo 5. září v Hlohovci, týden nato je na programu odveta v Praze.

Až do dalšího kola stejné pohárové soutěže, které se hraje v obou úvodních říjnových víkendech, bylo nasazeno Zubří. Český vicemistr, kterému odešel kouč Jiří Kekrt i opory Tomáš Říha s Martinem Hrstkou, bude čelit mnohem silnějšímu protivníkovi: měl by na něj vyjít nejslabší ze čtveřice Prešov, Drammen, Bregenz, Besiktas Istanbul, které se v zářijové kvalifikaci utkají o postup do Ligy mistrů.

Karvinští házenkáři začnou ještě později, Pohár vítězů pohárů rozehrají až od třetího kola. Čeká je dvojzápas s osmým celkem slovinské ligy Branikem Maribor, jehož dres obléká i ostřílený slovinský reprezentant Ognjen Backovič. Úvodní utkání by se mělo uskutečnit 20. nebo 21. listopadu v Mariboru, odveta se hraje o týden později.

Z českých ženských klubů se v Evropě v nadcházející sezóně představí pouze Sokol Písek. Jihočešky jdou rovnou do únorového 4. kola Vyzývacího poháru, které bude rozlosováno až 23. listopadu.

Reklama