Hlavní obsah

Čeští beachvolejbalisté prohráli v prvním zápase na ME se Španěly, ale bojovali

BERLÍN

Čeští plážoví volejbalisté Martin Tichý a Jan Dumek vstoupili do mistrovství Evropy v Berlíně porážkou s obhájci bronzu Pablem Herrerou a Adriánem Gavirou ze Španělska. Druhému nasazenému páru podlehli 0:2, jedněm z favoritů turnaje byli ale po celý zápas vyrovnanými soupeři. V prvním setu s nimi uhráli 17 bodů, v druhém 19, přičemž dlouho vedli.

Foto: www.jiri-reichl.cz

Ilustrační foto

Článek

"Koncovka se trochu nevyvedla. Tam se ukázala jejich zkušenost a trpělivost," řekl po zápase Dumek, podle něhož Španělé v rozhodujících momentech potvrdili, že v současnosti patří mezi čtyři nejlepší beachvolejbalové páry na světě.

Letošní halové vicemistry ČR dnes ještě čeká souboj s Rusy Sergejem Prokopjevem a Jurijem Bogatovem, kteří v souběžně hraném utkání porazili 2:0 páteční soupeře české dvojice, domácí reprezentanty Sebastiana Dollingera a Stefana Windscheifa. Podle Dumka jsou Rusové papírově přijatelnějšími soupeři než Španělé a s Tichým si na ně věří víc než na úvodní přemožitele.

Čtyřiadvacetiletí Češi se na evropský šampionát dostali poprvé. "Je to pro nás úspěch, že jsme tady, a chceme určitě postoupit ze skupiny a dostat se do šestnáctky," přiblížil Dumek cíle letošních vítězů neoficiálního mistrovství střední Evropy v rakouském Badenu.

Postup do osmifinále považuje za reálný. "V podstatě stačí vyhrát jeden zápas ve skupině. Tohle byli největší favoriti, hráli jsme s nimi vyrovnaně, takže když předvedeme podobný výkon, určitě na to máme šanci," dodal.

Do vyřazovacích bojů turnaje postoupí první dvě dvojice ze všech šesti čtyřčlenných skupin, které doprovodí čtyři nejlepší páry na třetích místech.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Berlíně:
Muži:
Skupina B:
Herrera, Gavira (2-Šp.) - Tichý, Dumek (23-ČR) 2:0 (17, 19)

Reklama