Hlavní obsah

Nymburk odstartuje osmifinále basketbalového Eurocupu v Madridu

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka odstartují osmifinálovou část Evropského poháru ULEB v Madridu, kde se 18. ledna utkají s Estudiantes s českým reprezentantem Jiřím Welschem. První domácí duel ve skupině K sehrají čeští šampioni o týden později proti italské Casertě.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Vladimir Štimac z Nymburka (uprostřed) v utkání proti Hapoelu Jeruzalém

Článek

Podle dnes zveřejněného programu zakončí Středočeši první polovinu nadstavby 1. února na palubovce Galatasaray Istanbul. Proti tureckému celku s bývalou nymburskou hvězdou Radoslavem Rančíkem zahájí o dva týdny později odvetnou část. Rovněž doma pak přivítají 22. února Estudiantes a program zkompletují 1. března v Casertě.

Ze čtyř skupin postoupí vždy dva týmy do play off. Čtvrtfinálový soupeř pro mužstva z nymburské skupiny vzejde ze skupiny I, v níž jsou zatím známé jen tři celky - Unics Kazaň, Hemofarm Vršac a Cedevita Záhřeb. Ze základní části totiž ještě zbývá odehrát utkání mezi Gran Canarií a Budučností Podgorica, které se nemohlo uskutečnit v původním termínu před Vánoci kvůli dopravním problémům černohorského klubu zaviněných sněhovou bouří. Teprve výsledek tohoto utkání přeloženého na 4. ledna určí v základní skupině C jména postupujících celků a jejich pořadí.

Program osmifinálové skupiny K Evropského poháru ULEB:
Úterý 18. ledna: Estudiantes Madrid - ČEZ Basketball Nymburk, Pepsi Caserta - Galatasaray Istanbul.
Úterý 25. ledna: Nymburk - Caserta, Galatasaray - Estudiantes.
Úterý 1. února: Galatasaray - Nymburk, Caserta - Estudiantes.
Úterý 15. února: Nymburk - Galatasaray, Estudiantes - Caserta.
Úterý 22. února: Nymburk - Estudiantes, Galatasaray - Caserta.
Úterý 1. března: Caserta - Nymburk, Estudiantes - Galatasaray.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.