Hlavní obsah

Volejbalistky KP Brno se chystají na pohárový duel se silným Baku

BRNO

Volejbalistky KP Brno se chystají na těžkou prověrku kvality, která je čeká ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru proti druhému nejlepšímu ázerbájdžánskému klubu Igtisadči Baku. Ekonomicky i výkonnostně silný soupeř má na soupisce dvanáct zahraničních posil, jež mají ve svých zemích zkušenosti s reprezentačními starty. Příští středu je na programu první zápas v Baku, brněnská odveta přijde na řadu o týden později.

Článek

"Zápasy s Igtisadči budou pro naše hráčky představovat svátek. Proti takovým soupeřkám se často nehraje," řekl na dnešní tiskové konferenci trenér volejbalistek KP Brno Ondřej Marek. Už samotný postup do čtvrtfinále přes Charleroi označil za historický úspěch klubu.

Ázerbájdžánský klubový volejbal se ale momentálně blíží k absolutní evropské elitě. Nejlepší tým země Rabita Baku vyřadil nedávno v prvním kole play off Ligy mistryň volejbalistky Prostějova. Do čtvrtfinále Vyzývacího poháru postoupily dokonce tři celky z Baku, vedle Igtisadči ještě Lokomotiv a Azerrail. Takže pokud by Brňanky nad favorizovaným soupeřem uspěly, čekala by je s největší pravděpodobností další cesta do Baku.

V domácí soutěži Igtisadči dokonce porazilo Rabitu 3:0 a je za ní v tabulce druhé jen o skóre. "Soupeřky jsou horkými favoritkami. Bouřlivého prostředí v Baku se nebojíme. Naopak by mělo naše hráčky vyburcovat k ještě lepšímu výkonu," dodal Marek, podle nějž bude mít soupeřky také výškovou převahu.

Jednou z hlavních opor Igtisadči je dva metry vysoká jednatřicetiletá americká volejbalistka Tayyiba Haneefová-Parková, která startovala na posledních dvou olympijských hrách a v Pekingu získala stříbrnou medaili. "Kromě ní ale mohu jmenovat další hvězdné volejbalistky, jakými jsou například Nizozemka Alice Blomová, německá nahrávačka Kathleen Weissová nebo další dvě Američanky Crystal Matichová a Kelly Wingová," dodal Marek.

Reklama

Související témata: