Hlavní obsah

Opavský basketbalista Blažek 34 body vyrovnal rekord sezony NBL

PRAHA

Opavský basketbalista Jakub Blažek vyrovnal 34 body střelecký rekord letošní sezony NBL. Ani výborný výkon třicetiletého pivota dnes nezabránil porážce na palubovce Brna 86:90 po prodloužení v 9. kole nadstavbové části skupiny A2, kterou slezský tým vede.

Článek

V sedmém kole skupiny A1 vybojovali basketbalisté Děčína své druhé vítězství a znovu v utkání s Novým Jičínem, který doma porazili 82:75. Severočeši díky výhře vystřídali svého soupeře na čtvrtém místě.

Velký podíl na vítězství domácích měl Pavel Houška, jenž byl s 23 body nejlepším střelcem zápasu a přidal i pět doskoků a pět asistencí. Děčín vedl v průběhu celého utkání, v třetí čtvrtině měl k dobru až 12 bodů. Hosté dokázali snížit maximálně na rozdíl čtyř bodů a svěřenci reprezentačního kouče Pavla Budínského si výhru pohlídali.

"Hráli jsme týmově a bylo dobře, že se probudili někteří hráči a podpořili naše standardní opory," uvedl trenér Děčína v rozhovoru pro Českou televizi. "Pořád je ve hře čtvrté, možná třetí místo. Chtěli bychom hrát v play off první utkání doma, tak doufám, že to dotáhneme," řekl Budínský k vývoji v nadstavbové části.

"Ve třetí čtvrtině jsme se vrátili do zápasu, ale pak jsme opět kvůli chybám a ztrátám zaostávali," posteskl si kouč poraženého celku Zbyněk Choleva. "Už dlouho jsme tu nevyhráli. Děčín hrál dneska výborně, znovu nás trápil Pavel Houška," dodal.

Reklama