Hlavní obsah

České házenkářky porazily před turnajem v Chebu Portugalsko

CHEB

České házenkářky porazily v přípravném utkání před startem turnaje O štít města Chebu portugalský celek 29:17 po poločase 10:6. Pro národní tým to byla generálka na čtvrteční duel s Běloruskem, kterým vstoupí do třídenních soutěžních bojů. V utkání dostaly šanci především hráčky širšího kádru, některé z nich se nevešly do konečné nominace a po utkání odcestovaly od týmu.

Článek

Zpočátku měly v zápase navrch obrany, první gól padl až ve čtvrté minutě a ještě ve 27. minutě byl stav 8:5. Pak se ale rozjela česká ofenziva a jednoho ze tří nadcházejících soupeřů domácí házenkářky přehrály a úspěšně završily čtyřdenní soustředění, které se zúčastnilo osmadvacet hráček.

Český celek na chebském turnaji završí přípravu před červnovým duelem baráže o účast na mistrovství světa proti Černé Hoře.

Česko - Portugalsko 29:17 (10:6)
Sestava a branky ČR: Satrapová - Zámorská 6, Vysloužilová 1, Borovská 2, Keclíková 5, Pažourková 1, Pučková 1, Stellnerová 5, Eliášová 2, Šviráková 2, Salčáková 2, Matoušková, Romanzinová 2, Hrbková. Rozhodčí: Macho, Hájek (ČR). Sedmimetrové hody: 9/6 - 2/2. Vyloučení: 1:2. Diváci: 200.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.