Hlavní obsah

Basketbalisté USK Praha postoupili přes Kolín do čtvrtfinále

PRAHA

USK Praha porazil i v druhém utkání předkola basketbalové ligy Kolín a postoupil do čtvrtfinále, v němž se střetne s vysoce favorizovaným Nymburkem. Vysokoškoláci dnes zvítězili 65:64, stejně jako v úterý v Kolíně rozhodl Lukáš Kotas.

Článek

Na rozdíl od předchozího duelu, v němž kapitán Pražanů vstřelil vítězný koš necelé dvě sekundy před koncem, zaznamenal Kotas klíčovou trojku už 50 sekund před sirénou. Středočeši už však zápas otočit nedokázali a sezona pro ně skončila.

"Jsem samozřejmě rád, že jsme dosáhli svého cíle, kterým bylo letos play off. A to asi s nejmladším týmem v lize. Tahle výhra nám dává příležitost hrát proti nejlepšímu týmu České republiky za posledních šest let. Samozřejmě, že všichni víme, kdo v této sérii je favoritem, ale my si to chceme užít a prezentovat se v dobrém světle. To je náš cíl," uvedl kouč vítězů Ken Scalabroni.

Trenérovi Kolína Predragu Benačkovi, jenž toužil po návratu série na domácí palubovku, nezbývalo než soupeři poblahopřát. "Gratuluju USK k výhře i postupu. My jsme bojovali, chtěli jsme vyhrát a udělali jsme proto vše. Bohužel. Rozhodl o tom poslední útok, který jsme nedali. Chci poděkovat svým hráčů, že tuhle sezónu odehráli důstojně do konce," řekl.

O čtvrtfinálovém soupeři pro Prostějov rozhodne nedělní třetí zápas série Opava - Brno.

Předkolo play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
USK Praha - Kolín 65:64 (17:16, 36:39, 53:50)
Nejvíce bodů: Slavík 20, Bjegovič a Vyoral po 11 - Machač a Field po 14, Jones a Hemmy po 10. Rozhodčí: Vrážel, Karásek, Nejezchleb. Trestné hody: 11/6 - 16/12. Fauly: 18:19. Trojky: 7:2. Konečný stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: