Hlavní obsah

Házenkářky Veselí vyzvou Slavii ve finále interligy

ZLÍN

Házenkářky Veselí nad Moravou vyhrály rozhodující semifinále ve Zlíně 39:28 a se Slavií se utkají o titul. Zatímco Pražanky už v sobotu potřetí porazily Olomouc a mají čas sbírat síly na vrchol sezony, hráčky Veselí dokonaly dnes obrat ve vyrovnané sérii ze stavu 0:2 na zápasy a pátý duel vyhrály na zlínské palubovce suverénně rozdílem jedenácti branek.

Článek

Zlínu se zápas vůbec nevydařil. Prezentoval se velkým množstvím ztrát míčů, čehož soupeřky dokonale využily a přesvědčivě zvítězily. Finále tak má stejné obsazení jako před rokem, kdy triumfovaly slávistky 3:1 na zápasy. Nyní mají veselské hráčky šanci vrátit se po roční přestávce na domácí trůn. Finále začne v sobotu na Slavii.

Poražený Zlín dnes proti Veselí neudržel svou nedobytnou tvrz a musí se spokojit s interligovým bronzem, který získal díky třetímu místu v dlouhodobé části česko-slovenské soutěže.

Semifinále play off interligy házenkářek, 5. zápas:
Zlín - Veselí nad Moravou 28:39 (9:17)
Nejvíce branek: Hrbková 6, Šviráková a Budayová po 5, Růčková 4 - Súkenníková 11, Vinyatynska a Chmelařová po 6, Drotárová 5. Rozhodčí: Haščík, Oťapka. Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/3. Vyloučení: 2:3. Diváci 475. Konečný stav série 2:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.