Hlavní obsah

Basketbalistkám pomohly do semifinále i zamčené dveře k šatně

LODŽ

Mistrovství Evropy basketbalistek v Polsku se potýká s minimální návštěvností a výjimkou nebyly ani úvodní zápasy vyřazovací části v Lodži. Paradoxně právě malá návštěvnost se však ve středečním vítězném čtvrtfinále s Chorvatskem hodila českým reprezentantkám. Kvůli problémům s organizací totiž musely strávit poločasovou přestávku na tribuně. Důvodem byly zamčené dveře k šatně.

Foto: Sport.cz

Petra Kulichová (v bílém) se natahuje po míči ve čtvrtfinálovém duelu s Chorvatskem.

Článek

Trenér Lubor Blažek chtěl ušetřit čas a vzít to do šatny zkratkou. Organizátoři však navedli tým do pasti. "Změřili jsme cestu ze šatny na střídačku a zjistili jsme, že jsou to skoro tři minuty, to by nás připravilo téměř o polovinu poločasové pauzy. Požádal jsem proto, jestli by se nenašla nějaká kratší cesta. Ta byla stanovena, ale poslední dveře byly bohužel zamknuty," řekl po utkání Blažek. "Viděli jsme přes sklo na naši šatnu, ale dál jsme nemohli," dodal.

Jediná cesta vedla přes celý stadión

Jediná cesta tak byla ta původní, přes celý stadión. "Ale to jsem řekl, že to už v žádném případě nepřipadá v úvahu. Místo toho jsem rozhodl, že půjdeme na tribunu. Bylo to nestandardní, ale možná to mě i tým vyhecovalo a dobře nastartovalo tu povedenou třetí čtvrtku, která rozhodla," doplnil.

Podle hráček se na jejich výkonu tato nezvyklá situace nepodepsala. "Ta organizace prostě trošku zaváhala, ale nemyslím si, že by se to na nás nějak podepsalo ať už negativně nebo pozitivně," uvedla pivotka Ilona Burgrová. "Nevěděly jsme jak se dostat do šatny, tak jsme si sedly na tribunu. Bylo to v pohodě. Žádný problém," dodala Petra Kulichová.

Kouč nic podobného nepamatuje

Trenér Blažek však něco podobného nepamatuje. "Tohle jsem nikdy nezažil. Vždycky, když jsem chtěl, jsem se do šatny dostal," řekl a zároveň přiznal, že to bylo poprvé na šampionátu, kdy mu nevadily prázdné ochozy. "Asi by to bylo svízelné, kdyby bylo plné hlediště. Takhle jsme si mohli vybrat, v jakém sektoru se chceme radit," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.