Hlavní obsah

Trenér basketbalistů Budínský přijal deset omluvenek z národního týmu!

DĚČÍN

Nebývale početné je množství omluvenek, které dorazily k reprezentačnímu trenérovi basketbalistů Pavlu Budínskému před probíhajícím kempem a zápasovým blokem národního týmu. Pozvánku odmítli Křemen, Welsch, Satoranský, Benda, Pumprla, Palyza, D. Marek, Jan Veselý, D. Jelínek i Nečas.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér českých basketbalistů Pavel Budínský.

Článek

Prvních sedm jmenovaných zaslalo České basketbalové federaci písemné vyjádření důvodů, proč nedorazí, zbývající trojice svá odůvodnění do středy ani nesdělila.

„Záporné stanovisko ke startu za reprezentaci beru jako realitu a součást dnešní doby. Spíš jsem se těšil na setkání s novými hráči, kteří se rozhodli český basketbal reprezentovat,“ uvedl kouč po prvním přípravném zápase v Děčíně s Kanadou.

Může mít aktuální odmítnutí pro zmíněné hráče nějakou odezvu v budoucnu? „Víte, že nejsem mstivý člověk. Jde mi hlavně o prospěch národního týmu. Budu vždycky rád, když sestavím co nejsilnější kádr. V basketbalovém světě jsme malá země, a pokud nebudeme mít k dispozici ty nejlepší hráče z nejlepších, těžko se můžeme měřit s konkurencí. Ale mám svou představu o vzájemné spolupráci a komunikaci. Když si hráči, kteří se omluvili, všechno srovnají v hlavě, může dojít ke kompromisu,“ pravil Budínský.

Reklama