Hlavní obsah

Házenkářky nestačily na Koreu

POREČ

Úvodní vysokou výhrou na Uruguayí namlsané české házenkářky se musely v druhém utkání na MS v Chorvatsku sklonit před Koreou. Na palubovce v Poreči nezachytily úvod zápasu, jehož další průběh si asijské soupeřky v poklidu pohlídaly a vyhrály hladce 31:18.

Foto: SalfordHandball.org.uk

DEFAULT TITLE

Článek

České družstvo již nastoupilo bez zraněné Poláškové, kterou v Chorvatsku vystřídala Plamínková, a vůbec mu nevyšel úvod zápasu. Na vedoucí gól Korejek sice stačila ještě odpovědět Čumplová, ale poté přišla série šesti branek soupeřek. Ty byly nesmírně pohyblivé a důrazné v obraně, takže české házenkářky marně hledaly prostor ke střelbě.

Naopak Korejky skórovaly po rychlých brejcích, dokázaly se prosadit střelbou ze střední vzdálenosti i kombinací na brankovišti. Sedmatřicetiletá brankářka Černá přitom předvedla několik velmi dobrých zákroků, jinak by náskok soupeřek byl ještě větší.

Téměř čtvrthodinový půst českého celku přerušila až Zámorská, ale rozjeté Korejky pokračovaly v nasazeném ostrém tempu a svůj náskok neustále zvyšovaly.

Po přestávce náhradnice

I když po přestávce korejský kouč poslal na palubovku i hráčky z lavičky, na hře jeho celku se to prakticky neprojevilo. Kompaktní a pohyblivá obrana, chvílemi vysunutá až na deset metrů, dělala českým hráčkám velké potíže.

Několikrát ukázala cestu k úspěchu Vašková střelbou ze střední vzdálenosti, prosadila se i pivotka Simerská, ale na kompaktní a vyrovnané družstvo soupeřek to stačit nemohlo.

Vítězky zvýšily na rozdíl čtrnácti branek a teprve v závěru trochu polevily, takže české hráčky třemi góly Roubínkové alespoň trochu upravily nepříznivé skóre.

V dalším zápase na MS se český celek střetne ve čtvrtek 4. prosince s Rakouskem.

Skupina B
ČR - Korea 18:31
Poločas: 7:18. Sedmimetrové hody: 3/1 - 5/4. Vyloučení: 0:2. Diváci: 800.
Sestava a branky ČR: Černá, Ajglová - Zámorská 3, Adámková, Čumplová 1, Roubínková 3, Fabíková 2, Arnošová, Válová 1, Vašková 4, Knytlová 1/1, Fischerová, Simerská 3.

Ukrajina jen remizovala

Ukrajinské házenkářky, které v úterním překvapivě porazily obhájkyně stříbrných medailí z Norska, dnes jen remizovaly ve skupině C s Rumunskem. Ještě v poločase Ukrajina vedla o tři branky, nakonec však utkání skončilo 28:28.

Další výsledky
Skupina A: Španělsko - Srbsko a Černá Hora 33:27 (13:12).
Skupina C: Ukrajina - Rumunsko 28:28 (14:11).
Skupina D: Slovinsko - Pobřeží slonoviny 32:28 (12:15).

Reklama

Související témata: