Hlavní obsah

Interligu házenkářek budou hrát nově i Lázně Kynžvart

Bratislava

Interligu házenkářek bude hrát nově tým z Lázní Kynžvart, který rozšíří počet českých účastníků na devět. Slovensko vyšle do společné soutěže čtyři kluby a možná do ní vstoupí ještě polský zástupce Ruch Chorzów. Ačkoli už byla v úterý v Bratislavě interliga rozlosována, o zapojení Chorzówa se stále jedná.

Foto: http://www.dhk-banikmost.cz/

Házenkářky Mostu, ilustrační foto.

Článek

Titul před necelým měsícem získaly již poosmé v řadě házenkářky Mostu. Osm stávajících českých účastníků i se Slavií Praha, Porubou, Zlínem, Hodonínem, Pískem, Plzní a Olomoucí doplnily Lázně Kynžvart. Slovensko má rovněž jednoho nováčka - Prešov nahradil Tatran Stupava a doplnil tak Michalovce, Dunajskou Stredu a Šaľu.

"Nejpodstatnější novinkou jsou dva nováčci - Stupava a Kynžvart. Zástupce z Polska projevil zájem o účast v soutěži před třemi týdny, jde o Ruch Chorzów. Zatím je to otevřená záležitost, probíhají jednání a schvalovací procesy na úrovni Polského házenkářského svazu. Chorzów musí splnit také některé formální náležitosti, oba národní svazy český i slovenský i kluby ale daly účasti polského týmu zelenou," uvedl na svazovém webu ředitel MOL ligy Peter Brunovský.

Interligu čeká jubilejní dvacátý ročník. Pokud se do ní zapojí Ruch, bude prvním hostem od úvodní sezony a účasti rakouského celku Hypo.

Systém soutěže zůstal stejný, po společné základní části hrané dvakrát každý s každým postoupí nejlepší čtveřice českých týmů do semifinále. Ostatní odehrají play out, celek na devátém místě sestoupí a osmý se bude zachraňovat v baráži proti vítězi první ligy.

První kolo interligy je na programu 4. a 5. září.

Reklama