Hlavní obsah

Welschův Boston míří do play-off

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu vyhráli v NBA třetí zápas v řadě a posunuli se díky vítězství 117:96 nad Orlandem na osmé místo Východní konference. To by jim zajistilo účast v play-off. Trenér John Carroll, který tým s českým basketbalistou Jiřím Welschem převzal koncem ledna, doufá, že týmu vítězná nálada vydrží.

Článek

O víkendu sportovní ředitel Bostonu Danny Ainge naznačil, že by dal před účastí v play-off přednost lepší budoucnosti. Kdyby se totiž Boston nedostal do vyřazovacích bojů, měl by ideálnější pozici v draftu.

"Myslím, že play-off je skvělé pro hráče, trenéry a fanoušky, já ale nemůžu lhát. Z dlouhodobého hlediska by pro nás nyní bylo lepší zajistit si vysoké postavení na draftu," řekl Ainge Bostonu Herald.

"Bylo by těžké vyjít z těchto dveří a nesnažit se vyhrát zápas," řekl ale kouč Carroll před utkáním před šatnou Celtic. "Byl by to podvod," dodal s tím, že jeho prací je vyhrávat.

Ani hráči v pondělním utkání na přání vedení nic nedali a suverénně kráčeli za vítězstvím, teprve čtvrtým pod vedením Carrolla. Nejvíce se na něm podílel Mark Blount, který si připsal 28 bodů a 21 doskoků. Stal se tak prvním hráčem Bostonu za posledních deset let, který v těchto dvou statistikách překonal v jednom utkání dvacítku.

Welsch na palubovce strávil 23 minut, během nichž dal čtyři body a tři míče doskočil.

Výsledky
Boston - Orlando 117:96, Washington - New Orleans 111:106 v prodl., Chicago - Cleveland 92:81, San Antonio - Memphis 80:81, Utah - Detroit 94:86.

Reklama