Hlavní obsah

Welsch si zahraje v play-off NBA

FF

Jiří Welsch si jako první český basketbalista zahraje v zámořské NBA play off. Jeho Boston poslala do vyřazovacích bojů dnešní porážka Philadelphie v New Jersey 75:89, po které už mužstvo Celtics nemůže přijít ve Východní konferenci o poslední osmou postupovou pozici.

Článek

Už před zbývajícími dvěma zápasy základní části má Boston jistotu, že se v prvním kole play off utká s vedoucím týmem celé soutěže Indianou. Loni ve stejné fázi dokázali Celtic hráče Pacers vyřadit.

Před Welschem se prosadil do nejlepší ligy světa z Čechů jen Jiří Zídek, ale během svého působení v týmech Charlotte, Denveru a Seattlu v letech 1995 až 1998 atmosféru play off nepoznal.

Welsch po loňské nepříliš úspěšné premiérové sezoně v Golden State dostal v Bostonu pořádnou příležitost a dokázal ji využít. Probojoval se do základní sestavy a jednou se dokonce ocitl v nominaci na prestižní ocenění pro hráče týdne NBA.

Boston si mohl zajistit účast v play off už v sobotu, ale prohrál s Atlantou 99:110. Nyní mu nahrála porážka Philadelphie, která bez zraněného kanonýra Allena Iversona nestačila na loňské finalisty z New Jersey a poprvé od roku 1998 bude v bojích o titul chybět. "Musí to být zklamání pro každého, kdo má něco společného se Sixers. Stalo se hodně věcí, trápila nás zranění, měnili se trenéři. Snad to bude pouze krátký výpadek a příští rok se do play off vrátíme," doufal Eric Snow, jenž byl s 13 body a sedmi asistencemi nejlepším hráčem Philadelphie v zápase.

Výsledky:
New Jersey - Philadelphia 89:75, Toronto - Chicago 108:114 po prodl., Sacramento - Los Angeles Lakers 102:85, Golden State - Dallas 108:107, Phoenix - Memphis 89:83, Los Angeles Clippers - San Antonio 79:88.

Reklama