Hlavní obsah

Kunín srovnal finálovou sérii

NOVÝ JIČÍN

Basketbalistům Mlékárny Kunín se podařilo vyrovnat finálovou sérii Mattoni NBL na 1:1, když doma porazili Nymburk. Hosté nastoupili bez zraněného Zídka a už v 9. minutě odkulhala další nymburská opora Mujagič. Mlékárna Kunín se zase musela obejít bez Štece a Weisse.

Článek

Domácí prohrávali jen v úvodu a pak ve 23. minutě o jeden bod, po zbytek hrací doby si udržovali náskok. "Proto si Mlékárna vítězství zasloužila, my jsme zklamali hlavně v rychlých protiútocích," litoval po zápase nymburský trenér Michal Ježdík.

Drama vyvrcholilo v poslední minutě. Callahan zvýšil na 93:87, jenže Nymburk díky Whitfieldovi a Johnsonovi (oba celkem zaznamenali 63 bodů) stáhl 22 sekund před koncem na 91:93. Poté hosté dvakrát takticky faulovali Callahana, ale ten při trestných hodech měl pevné nervy a spustil gejzír nadšení diváků.

"Až na šestý pokus jsme v sezóně dokázali Nymburk porazit, vítězství však přišlo v nejvhodnější době," těšil se trenér domácích Zdeněk Janík. V kunínském dresu zazářila trojice střelců Hájek, Callahan a Bobb, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. "Moc se mi také líbil nymburský Whitfield. Právě on paradoxně svým báječným výkonem nahradil Zídka," dodal Janík.

Třetí zápas série hrané na čtyři vítězství se uskuteční v neděli v Nymburku.

Finále, 2. zápas
Kunín - Nymburk 97:91
Nejlepší střelci: Callahan 28, Bobb 25, Hájek 22 - Whitfield 34, Johnson 29, Nečas 9. Stav série 1:1.
O bronz, 2. zápas
Opava - Brno 86:65
Nejlepší střelci: Sokolovský 23, Staněk a Czudek po 19 - Svoboda 20, Černošek 14. Stav série 1:1.

Reklama

Související témata: