Hlavní obsah

Přesvědčivé vítězství nalilo basketbalistům sebedůvěru

PRAHA

Přesvědčivá výhra o 25 bodů nad Polskem v úvodním utkání kvalifikace o evropský šampionát dává českým basketbalistům potřebnou sebedůvěru. "Lépe už utkání dopadnout nemohlo, musíme si ale přiznat, že poměr sil obou týmů neodpovídá tak velkému bodovému rozdílu," tvrdil kouč národního mužstva Michal Ježdík.

Článek

Trenér označil výsledek označil za skvělou vizitku defenzívní práce. Agresívní, vytaženou obranou česká reprezentace často přiváděla polské hráče k zoufalství a nutila je ke střelbě z nepřipravených pozic.

"Udržet ofenzívně hodně silného soupeře na 57 bodech je vynikající. Základem bylo ubránit Plutu a Elliotta na rozehrávce, mladí polští pivoti to pak bez podpory zkušenějších spoluhráčů sami nezvládli," přiznal Ježdík, jehož svěřenci postupně přidali rychlou a efektivní hru v útočné fázi a vtipnými kombinacemi protivníka několikrát doslova rozebrali. "Byli jsme i fyzicky lépe připraveni," usoudil kouč.

Vedle perfektní obrany si cenil i kolektivního výkonu. "Jsme mužstvem bez hvězd. Před začátkem kvalifikace jsme sice přišli o tři nejlepší hráče, Welsche, Bartoně a Zídka, ale kluci uvěřili, že mohou uspět týmovou hrou s podřízením se taktice," hodnotil kouč, podle nějž výhra pomůže i pro sobotní pokračování kvalifikace v Métách.

"Pro mužstvo je to vítané povzbuzení. Nepojedeme sice do Francie jako favorité, ale zase se budeme prát o každou vteřinu a každý metr palubovky. Zase můžeme jen překvapit," uvažoval s výhledem na víkendový duel Ježdík.

Reklama

Související témata: