Hlavní obsah

Příbram - Č. Budějovice 0:3Obhájce volejbalového titulu Budějovice dělí výhra od finále

Příbram

Volejbalisty Českých Budějovic dělí už jen jediné vítězství od finále extraligy. V Příbrami dnes zvládli v poměru 35:33 i napínavou třetí sadu a soupeři ani ve třetím semifinálovém duelu nedovolili získat jediný set.

Článek

V bouřlivém prostředí vstoupili v Příbrami do utkání lépe hosté, kterým se dařilo zejména v útoku. Oproti předchozím zápasům přidal v razanci i Venezuelan Rojas a Jihostroj vyhrál první set 25:21. "Jsme lepší v celé sérii, ani bouřlivé prostředí na tom nic nezmění," komentoval atmosféru v příbramské hale kouč Jan Svoboda.

Druhý set se odehrával jako na houpačce: hosté o tři body vedli (4:1), ve střední části zase o tři body prohrávali (10:13). V závěru rozhodla osvědčená dvojice Zapletal - Novotný, která zajistila Jihočechům vítězství 22:25.

Ve třetím setu nepomohly domácím ani výrazné rošády v sestavě. Sada sice dospěla v závěrečné drama, ale favorit koncovku zvládl a zvítězil 35:33. "Bojovali jsme, snažili jsme se uhrát co nejlepší výsledek, Budějovice jsou jistější, přesnější, proto vyhrávají," uvedl příbramský trenér Petr Brom.

Ve druhé semifinálové sérii napravila Ostrava předchozí porážku. Liberec zdolala ve čtyřech setech a ujala se vedení 2:1 na zápasy. Čtvrté zápasy jsou na programu v sobotu v Příbrami a Ostravě.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápasy:
Ostrava - Liberec 3:1 (17, 22, -20, 22), stav série: 2:1, Příbram - České Budějovice 0:3 (-21, -22, -33), stav série: 0:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.