Hlavní obsah

Český volejbal má mistry Francie, Polska i Německa

Praha

Čeští volejbaloví reprezentanti pomohli svým klubům vybojovat v uznávaných evropských ligách tři mistrovské tituly. Nejcennější, italský Janu Štokrovi s Trentinem utekl, ale mistrem Francie se stali jmenovci David a Petr Koneční z celku Tours, v Polsku dovedl na trůn tým Rzeszów nahrávač Lukáš Ticháček a německými šampiony jsou s Berlínem i Martin Kryštof a Jaroslav Škach.

Článek

Univerzál David Konečný byl při výhře nad obhájci z Poitiers (3:0) vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále. Spolu s blokařem Petrem Konečným slavili už před dvěma lety v Tours dokonce double. "Za tohle vítězství jsme moc šťastní, taky jsme jim to vrátili za vyřazení v semifinále poháru," řekl David Konečný pro web francouzské ligy.

Ticháček se dočkal titulu hned během první sezony v Rzeszówě, favorizovaný Belchatów porazili noví mistři 4:0 na zápasy. Předtím český nahrávač vyhrál pětkrát německou ligu s Friedrichshafenem a dvakrát i domácí extraligu (2001 a 2003 s Libercem).

V německé bundeslize se radovali v berlínském dresu libero Kryštof a coby druhý nahrávač Škach, klub z metropole vyhrál finálovou sérii s Unterhachingem 3:2. Zlato v nejuznávanější Serii A1 letos neobhájil Štokr, s nejúspěšnějším světovým klubem posledních let Trentinem prohrál jediné finále s Maceratou 2:3 na sety.

Už před vyvrcholením mužské soutěže v Itálii se radovaly před týdnem z mistrovského titulu české volejbalistky Aneta Havlíčková a Helena Havelková z týmu Busto Arsizio.

Reklama