Hlavní obsah

Házenkáři Zubří jsou po 15 letech mistry, Dukla doma prohrála

Praha
Aktualizováno

Házenkáři Zubří jsou novými mistry extraligy. V posledním kole nadstavbové části o tom rozhodla domácí prohra obhájců titulu z pražské Dukly 25:26 s Lovosicemi. Zubří získalo třetí titul, od toho minulého už ale uplynulo patnáct let.

Článek

Zpráva o porážce Pražanů zastihla házenkáře Zubří na soustředění, k poslednímu utkání v sezoně totiž nastoupí až v neděli od 17:30 doma proti Jičínu. "Je skvělé, že jsme došli až do konce cesty a máme titul. Sezona pro nás nebyla vůbec lehká, ale kluci se s tím dokázali poprat," citoval trenéra Jiřího Miku denik.cz.

"Titul je splněním snu pro nás všechny. Vždyť si jen vzpomeňme, kolik vynikajících hráčů, kteří v posledních pěti sedmi letech odešli do zahraničí, na zlato nedosáhlo. Je to obrovská úleva, jsme mistři," radoval se Mika.

Dukla před závěrečným kolem ztrácela na vedoucí Zubří bod, ale jelikož měla horší bilanci ze vzájemných zápasů, potřebovala k udržení naděje na zlato Lovosice porazit. Loňský vicemistr však už v poločase vedl o dvě branky, po změně stran zvýšil až na 25:20 a přečkal i mohutný finiš Pražanů.

Dukla dokázala vyrovnat na 25:25, poslední slovo měl ale lovosický Jelínek. Ten v závěrečné minutě překonal domácího brankáře Petržalu ze sedmimetrového hodu, nařízeného za faul na Kolomazníka. Zatímco Dukla připravila Lovosice o titul loni, letos to bylo naopak.

Zuberský trenér chce bouřlivé oslavy titulu odsunout až po utkání s Jičínem. "Dáme si (dnes) trochu šampaňského, vždyť jsme mistři. Ale nijak to přehánět nebudeme, ten nedělní zápas musíme odehrát co nejlépe, o tom není žádných debat. A potom - to už bude něco jiného, to bude asi hodně velké," dodal s úsměvem Mika.

Reklama