Hlavní obsah

Volejbalisté narazí na Španěly, Slováky a Turky

PRAHA

Čeští volejbalisté se v druhém ročníku Evropské ligy utkají v základní skupině s týmy Slovenska, Španělska a Turecka. Druhou čtveřici tvoří Rusko, Německo, Finsko a Estonsko, hrát se bude systémem víkendových dvojzápasů v červnu a v červenci. Soutěž, v níž český výběr obhajuje loňské prvenství, vyvrcholí turnajem nejlepšího kvarteta v ruské Kazani.

Foto: ČTK

Čeští volejbalisté znají své soupeře v Evropské lize - ilustrační foto.

Článek

Účasti v druhém ročníku se kvůli finančním potížím vzdali loňští semifinalisté z Nizozemska, dvě volná místa zaplnily na lucemburském jednání komise Evropské volejbalové konfederace (CEV) Turecko a Estonsko. Na rozdíl od minulého roku se už tentokrát bude hrát o prémie, na které CEV vyčlení minimálně 100.000 eur.

Reprezentační trenér Pavel Řeřábek nebyl z rozdělení týmů do skupin příliš nadšený. "Raději bych do té druhé s Německem a Finskem," řekl ČTK. "S Tureckem jsme hráli i loni, se Slovenskem si můžeme dát přátelák kdykoli. Španělsko taky známe dost dobře, navíc když postoupíme v kvalifikaci mistrovství světa z prvního místa, budeme proti nim hned na konci července hrát v Itálii znova," dodal kouč.

Třebaže čeští volejbalisté obhajují v Evropské lize prvenství, priority letošního roku vidí reprezentační trenér jinde. "O úspěch se samozřejmě pokusíme, ale hlavní je pro nás postoupit na svět a uhrát nějaký slušný výsledek na mistrovství Evropy," řekl Řeřábek.

V základní části Evropské ligy hodlá opět vyzkoušet širší kádr hráčů. Hlavně proto, že mnohým legionářům skončí ligové soutěže až v průběhu května, prakticky jen pár dnů před kvalifikačním turnajem MS v Opavě. Po něm zřejmě dostanou hlavní opory týmu od Řeřábka volno. "Evropská liga bude šancí pro jiné hráče, aby se prezentovali na mezinárodní scéně," nastínil trenér.

Reklama

Související témata: