Hlavní obsah

Správní rada svazu zkrátila volejbalistovi Hrazdirovi trest

Brněnský smečař Michal Hrazdira se smí vrátit do volejbalové extraligy už na počátku února. Hráč v prosinci dostal od disciplinární komise půlroční trest za napadení soupeře, ve středu mu však správní rada svazu zkrátila distanc na šest zápasů. Kapitán juniorské reprezentace tak může poprvé nastoupit 6. února právě v utkání se Zlínem, proti němuž se provinil.

Foto: ČTK

Volejbal - ilustrační foto

Článek

Devatenáctiletý Hrazdira napadl po skončení prosincového duelu 12. kola extraligy ve Zlíně domácího hráče Čestmíra Černého. Po vypjatém pětisetovém zápasu podběhl brněnský smečař síť a strčil do Černého, který jej při mečbolu zablokoval a poté vyprovokoval posměšným gestem.

Hrazdirovi podle řádů hrozil trest zastavení činnosti až na jeden rok. Disciplinární komise sáhla k šestiměsíční sazbě, i to byl ale podle mnohých hlasů příliš krutý postih. Volejbalista, vyhlášený největším talentem roku 2003, se odvolal ke správní radě svazu. Ta nyní jeho trest zkrátila na šest zápasů a navíc hráči udělila pokutu 10.000 korun.

"Správní rada rozhodla na základě argumentů, které dostala od odvolací komise. Ta hráče znovu vyslechla a navrhla přehodnocení trestu," řekl generální sekretář svazu Jan Žižka pro idnes.cz.

V brněnském klubu jsou s novým verdiktem spokojeni. "Nechci Hrazdiru obhajovat, ale jeho prohřešek rozhodně nebyl tak závažný, aby půl roku nehrál. Původní trest byl hodně krutý. Rozhodnutí správní rady považuji za spravedlivé," řekl ČTK manažer extraligového nováčka a předposledního týmu tabulky Martin Gerža.

Reklama