Hlavní obsah

Házenkářky Ostravy chtějí v interlize znovu bojovat o medaile

Ostrava

Navzdory porážkám v úvodních dvou kolech interligy zůstává cílem házenkářek Poruby boj o medaile. Obhájkyně stříbra navíc na jaře čeká také start v evropském Vyzývacím poháru, kde by chtěly napodobit letošní triumfální tažení Mostu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Sokol během letní přestávky omladil kádr a zřekl se dvou opor Alžbety Tóthové a reprezentantky Romany Chrenkové. Manažer klubu Libor Adámek se však neobává toho, že by týmu mohly scházet jejich góly.

"U Tóthové měla forma dlouhodobě sestupnou tendenci, Chrenkové skončila smlouva a na nové jsme se nedohodli. Kdybychom se ale báli, že je nenahradíme, tak bychom je určitě nepouštěli," řekl Adámek.

Poruba chce do družstva začít ve větší míře zabudovávat hráčky z vlastní líhně. Podle Adámka by měl mít současný tým vrchol v horizontu dvou až tří let.

Chtějí dát prostor mládeži

"Proto jsme se přihlásili i do Challenge Cupu, protože je větší pravděpodobnost, že tam sehrajeme více zápasů na evropské scéně. Dřív jsme šli jinou cestou a nákupem hotových hráček, ale teď nám dorůstá šikovná mládež a chceme jí dát prostor," podotkl Adámek.

Sokol byl ve Vyzývacím poháru, který v minulém ročníku vyhrál Most, nasazen do osmifinále.

Ačkoliv oba úvodní duely v interlize Poruba venku těsně prohrála, z vysokých ambicí klub neslevuje. "Měli jsme problémy s marodkou a narazili jsme na dva silné týmy. Teď už je los příznivější, jsem přesvědčen, že půjdeme rychle nahoru. Tým má kvalitu na boj o medaile," dodal kouč Ján Beňadik.

Reklama

Související témata: