Hlavní obsah

Ztráta prvního místa ještě nic neznamená, říká kouč lovosických házenkářů Šuma

Lovosice

Po dřívější roli nejzkušenějšího hráče a poté asistenta trenéra prožívá bývalý reprezentant Vladimír Šuma v letošní sezóně premiéru na postu hlavního kouče házenkářů Lovosic v extralize. Severočeši plní roli jednoho z adeptů na přední umístění. Dlouho vedli tabulku a zdálo se, že jejich postavení na špici bude mít trvalejší charakter. Jenže Lovci, jak si od nového ročníku lovosičtí házenkáři říkají, pozici lídra momentálně ztratili. „Hlavní část sezóny je ale teprve před námi,“ říká Šuma v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Mrzí vás aktuální pokles týmu z prvního na druhé místo v průběžné tabulce?

V současné fázi soutěže to ještě nic neznamená. Sesadila nás Plzeň. Na začátku soutěže jsme vyhráli na její půdě, v tomto týdnu pak zvítězili Plzeňští v odvetě na naší palubovce. Extraliga se teprve blíží k polovině sezóny. První část byla z našeho pohledu jednodušší, takže těžší měsíce nás teprve čekají.

Můžete porovnat lovosický a plzeňský celek?

Bohužel v nedávném vzájemném zápase jsme postrádali v sestavě osobnost, která by dala šest až sedm gólů. Chyběl nám nemocný Berka, zdravotní potíže neumožnily hrát naplno Motlovi a Chroustovskému. Přesto jsme se snažili o maximální riziko, ale neměli jsme k dispozici moc útočných variant. Plzeň vede extraligu i díky tomu, že v současnosti disponuje oproti Lovosicím kompletním kádrem, což jí umožňuje barevnější herní projev. To ale není z mojí strany výmluva na naše druhé místo.

Jak tedy vnímáte momentální postavení vašeho družstva?

Celkově je sezóna rozehraná dobře. Nechceme dělat závěry z jednotlivých zápasů. Důležité pro vývoj soutěže je uhájení příčky v první šestce tabulky po základní části a před nadstavbovou skupinou o medaile.

Na co se zaměříte v nadcházející extraligové přestávce?

Především se jako tým potřebujeme dát dohromady po zdravotní stránce. To je první předpoklad k návratu do herní pohody z podzimu. Kluci si zaslouží kompliment za bojovnost a obětavost, k jejich přístupu nemůže nikdo říci ani slovo. Extraliga se znovu rozeběhne koncem ledna.

Reklama

Související témata: