Hlavní obsah

České házenkáře povede nový trenér Pavel Pauza

BRNO

Novým trenérem českých házenkářů bude Pavel Pauza, který dosud vedl juniorskou reprezentaci a Duklu Praha. Pauzu vybral výkonný výbor svazu na čtvrtečním zasedání v Brně. Do konkurzu se ještě přihlásil další bývalý házenkář Jiří Liška. Pauza střídá u národního týmu Rastislava Trtíka, jenž z funkce odstoupil v červnu po prohře s Portugalskem v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Článek

Úkolem nového trenéra je postup na světový šampionát v roce 2007 v Německu. "Podle mého názoru je funkce trenéra české reprezentace maximem, které se dá dosáhnout. Znám současné hráče, s některými jsem ještě hrál, s některými trénoval. Chtěl bych dostat českou házenou do většího povědomí veřejnosti a dosáhnout také většího, hmatatelného úspěchu," uvedl Pauza.

Po zvolení do funkce hlavního trenéra české reprezentace se s juniorským týmem rozloučí na nadcházejícím mistrovství světa této věkové kategorie v Maďarsku. Na funkci trenéra juniorské reprezentace bude vypsáno výběrové řízení.

Do konkurzu na post trenéra reprezentace se přihlásili pouze dva uchazeči. Neúspěšný kandidát Liška naposledy trénoval v Lounech, nyní vede ve Spartě mládež.

"Pavel Pauza má určitě některé přednosti, které převážily při jeho zvolení. Například mládí, perspektivu, návaznost práce na juniorskou reprezentaci," uvedl předseda Českého svazu házené Jaroslav Chvalný.

O funkci reprezentačního trenéra čekal Chvalný větší zájem. "Délku smlouvy s novým trenérem jsme ještě neřešili, ale určitě bude minimálně do mistrovství světa v roce 2007, kam se chceme probojovat," dodal Chvalný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.