Hlavní obsah

Japonsko - ČR 2:3Volejbalisté předvedli skvělý obrat a oplatili Japoncům porážku ve Světové lize

Okajama

Čeští volejbalisté vrátili Japoncům porážku ve Světové lize. Po sobotní prohře v Okajamě 1:3 zvítězili dnes 3:2, i když prohrávali 0:2 na sety. Po úvodním víkendu ze šesti v elitní soutěži jsou Češi ve skupině D na třetím místě se dvěma body.

Článek

Domácí tým vedený levorukým univerzálem Šimizem měl navrch do poloviny třetího setu, v němž vedl ještě 14:9. Ale pak byli agresivnější na síti svěřenci Zdeňka Šmejkala, v základní sestavě nově s Baránkem, Machem a Janouchem začali skóre otáčet a po druhém využitém setbolu na 26:24 odmítli rychlý konec.

Od čtvrté sady už si udržovali čeští volejbalisté mírné vedení a když opět diagonální hráč Jan Štokr proměnil setbol, bylo jasné, že bez bodu z Japonska neodjedou. Nakonec získali body dva, protože v tie-breaku tlakem donutili domácí hráče chybovat a zvítězili 15:11. Štokr byl s 26 body nejlepším hráčem zápasu.

„Je to naše první vítězství, jsme moc rádi. Nasadili jsme skoro všech dvanáct hráčů a každý k výhře pomohl. Využili jsme sílu celého týmu jako celku a podařilo se nám zápas otočit," radoval se kapitán Aleš Holubec. „První dva sety pro nás byly hrozně těžké, skvěle se bránilo a hrál se volejbal na vysoké úrovni. Na konci třetího setu jsme měli trochu štěstí a pak už byla síla na naší straně," řekl kouč Šmejkal na tiskové konferenci.

Za týden čeká českou reprezentaci další konfrontace s asijským volejbalem, neboť nastoupí dvakrát v Jižní Koreji. Pak zamíří do Francie a následně odehrají všechny odvety doma. Do Final Four druhé divize Světové ligy postoupí jen vítěz skupiny, reálným cílem Čechů je obsadit za favority z Francie druhé místo. Francouzi dnes podruhé v Koreji vyhráli a mají plný počet šesti bodů.

Světová liga volejbalistů, skupina D:
Okajama:
Japonsko - ČR 2:3 (22, 20, -24, -23, -11).
Suwon:
Jižní Korea - Francie 0:3 (-17, -21, -21).
Tabulka:
1.Francie220006:16
2.Japonsko210105:44
3.ČR201014:52
4.Korea200021:60

Reklama