Hlavní obsah

Kiki a Maki mají jít od sebe. Hádají se o peníze?

Praha

Spolu už si nezahrají. Určitě ne v nejbližší době. Beachvolejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou, známé pod přezdívkami Kiki a Maki, se každá dál bude ubírat svou cestou. Konec spolupráce má nejlepší český pár posledních let oznámit podle Radiožurnálu v pondělí na tiskové konferenci. Rozdělit se podle stejného zdroje mají i Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou. Sluková by měla vytvořit novou dvojici s Hermannovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková spolu zažily hodně radosti. Takhle oslavovaly vítězství a postup do finále během turnaje světového okruhu v Praze na Štvanici.

Článek

Podle informací, které Český rozhlas získal, mohou být příčinou rozchodu Kolocové se Slukovou finance. Je tu ale prostor pro spoustu dalších spekulací. Nastal konflikt jiného druhu? Těhotenství? Podrobnější vysvětlení bude jasné zřejmě až začátku příštího týdne.

Hráčky, které spolu vybojovaly páté místo na olympijských hrách 2012 v Londýně, se zatím k informacím nechtějí vyjadřovat. Je zřejmé, že na dalších hrách za rok v Riu v tomto složení hrát nebudou. Ve světovém žebříčku jsou nyní na 24. pozici. Případné nově vzniklé páry budou začínat z horší pozice.

Komentovat situaci zatím odmítl i trenér páru Simon Nausch, jenž je zároveň partnerem Slukové. „Je tu spousta drbů. Vím o nich, ale z naší strany k nim nemůžu nic říct, nechme to na pondělí. Vím, že vy novináři musíte dělat svou práci, ale já bych nechtěl, žádnou z těch zvěstí komentovat, ok?" reagoval na otázku ČRo Nausch, pro něhož působení u této dvojice mohlo být poněkud specifickou záležitostí.

Končí i další česká dvojice Martina Bonnerová, Hermannová. "Dneska ráno před tréninkem moje spoluhráčka Bára Hermannová mně a našemu trenérovi sdělila, že přijala nabídku šéftrenéra českého beachvolejbalu a životního partnera M. Slukové vytvořit novou dvojici Hermannová-Sluková. Mě i celý tým bez jakékoli předešlé domluvy postavila uprostřed sezóny ze dne na den před hotovou věc," uvedla Bonnerová na facebooku.

Chování Hermannové ji zklamalo a označila ho za nesportovní. "Slušný člověk by měl spolupráci ukončit po předešlé domluvě a po ukončení sezóny. Tímto bych se chtěla všem omluvit za situaci, která se stala bez mého vědomí. V co nejkratší možné době ji budeme řešit," dodala Bonnerová.

Zatím není jasné, jak to bude se startem Kolocové se Slukovou na mistrovství Evropy, které začne v Klagenfurtu příští týden v úterý. Pár figuruje v rozlosované základní skupině G, jejich soupeřkami by měly být Němky Laboureurová se Sudeovou, Litevky Povilaityteová s Dumbauskaiteovou a Finky Hasuová s Parkkinenovou.

Reklama