Hlavní obsah

Vise BM - Dukla Praha 33:30Házenkáři Dukly se probili po šestnácti letech do čtvrtfinále evropského poháru

Házenkáři pražské Dukly se dokázali poprvé od roku 2000 probít do čtvrtfinále některého z evropských pohárů. Odvetu osmifinále Challenge Cupu na půdě belgického klubu Visé BM sice prohráli 30:33, ale z domácího zápasu si přivezli náskok 11 gólů, a tak o postup nepřišli.

Článek

Od triumfu Dukly ve finále PMEZ proti Metaloplastice Šabac uplyne letos 32 let a je symbolické, že právě tohoto srbského soupeře vedoucí tým belgické soutěže vyřadil v minulém kole. Proti pražskému celku tak vyrukoval velmi sebevědomě.

Lídr domácí ligy ale na domácím hřišti vyhrál 38:27. „Byli bychom srabi, kdybychom si teď nepřiznali roli favorita, i když odveta nebude snadná," říkal ještě před zápasem v Belgii sportovní ředitel Dukly Daniel Čurda.

Visé se skutečně na své palubovce pokusilo ještě převrátit vývoj, brzy vedlo 13:6, ale Dukla se včas vzpamatovala, už v poločase prohrávala jen o tři branky a takový rozdíl skóre v pohodě držela až do závěru odvety.

„Soupeř se nechal ústy chorvatského trenéra slyšet, že nám doma porážku vrátí i s úroky a postup bude jeho. Samozřejmě se jednalo o psychologickou válku, ale ten ostrý nástup dal jasně najevo, že se pokouší náš náskok zlikvidovat. Nechali jsme si utéct začátek, ale ještě jsme včas zareagovali a pak už to nepustili z rukou," říkal trenér Jan Josef, podle nějž Dukla mohla závěr hrát už takticky zkušeně s vědomím výrazného náskoku z domácího duelu a nakonec ji nemusely ani mrzet tři zahozené sedmičky.

Čtvrtfinále se bude hrát ve druhé polovině března a vedle Dukly tam postoupily Petrohrad, švýcarský Thun, norský Bergen, nizozemský Aalsmeer, belgický klub Sasja Antverpy a dvojice portugalských celků Benfica Lisabon a Braga. Soupeře se Pražané dozví už po úterním losu ve Vídni.

Challenge Cup - odveta osmifinále:
Vise BM - Dukla Praha 33:30 (17:14)
Branky: Danesi 8, Flajs 5, Vancosen a Glesner po 4 - M. Kotrč 8, Mubenzem a Zavázal po 5, Sviták 4.
První utkání 27:38, postoupila Dukla.

Reklama