Hlavní obsah

Volejbalisté Brna porazili Liberec a vyrovnali finále

Brno

Volejbalisté Brna vyhráli i druhý domácí duel s Libercem ve finále extraligy a vyrovnali stav série na 2:2. Po čtvrtečním třísetovém triumfu dnes Brňané zvítězili 3:1 po setech 25:16, 25:22, 14:25, 25:23. Den starý divácký rekord (4016) nepadl, do hlediště tentokrát přišlo 3824 fanoušků, v Brně se ale určitě ještě jednou bude hrát. Nejprve je v neděli 1. května od 14:10 v Liberci na programu pátý zápas, do moravské metropole se série vrátí ve středu 4. května.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva brněnstí blokující volejbalisté Sergej Andrianov, Luboš Smrčina a Vladimir Sucharev ve finále s Libercem.

Článek

Kouč Liberce Michal Nekola zařadil poprvé v sérii hned od začátku zápasu do základní sestavy oporu Adriana Patuchu. Úvodní setu měl vyrovnaný průběh jen v první polovině do stavu 12:12. Brňané pak získali šňůrou čtyř bodů náskok, který důrazem v útoku a jistější obranou postupně zvyšovali. Dukla zápolila s přesností útoku a v prvním dějství uhrála pouze 16 bodů.

V útočné hře pokračovali domácí volejbalisté i ve druhém setu. Většinu útočných akcí vedla Dukla přes Patuchu, který se ale nedokázal dostat přes brněnské blokaře. Trenér Nekola za stavu 4:7 nasadil do hry Vencovského, jenž úspěšně zastoupil Patuchu v prvních dvou zápasech. Tento tah ale efekt nepřinesl. Domácí získali slibný náskok do koncovky (20:13), soupeř ještě po dělových podáních Kriška výsledek zkorigoval, ale v bouřlivé kulise už domácí volejbalisté druhý set uhráli.

Z útlumu probral Liberec hned v úvodu třetího dějství Patucha. Tvrdým podáním pomohl k zisku pětibodového náskoku a z výkonu Brňanů se vytratila jistota i důraz. Domácí nedokázali najít vhodnou protizbraň na ubránění libereckých smečařů a uhráli pouhých 14 bodů.

Bitva gradovala ve čtvrtém setu. V brněnskému týmu se v útoku prosazovali Andrianov a Hrazdira, kterým chystal akce Haník. Na bloku vynikali Klapal s Pražákem. Dukla těžila v útoku vedle Patuchy také z důrazu Kriška, Správky a Staňka. Souboj dospěl do vyrovnané koncovky, kterou rozhodl hned prvním proměněným mečbolem přímo z podání Hrazdira.

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 4. zápas:
Volejbal Brno - Dukla Liberec 3:1 (16, 22, -14, 23)
Rozhodčí: Pecháček, Grabovský. Čas: 112 min. Diváci: 3824. Stav série: 2:2.
Brno: Haník, Hrazdira, Andrianov, Klapal, Zmrhal, Pražák, libero Castello - Sucharev, Muroň, Goodell, Licek, Smrčina. Trenér: Marek.
Liberec: Janouch, Správka, Leikep, Patucha, T. Kriško, Staněk, libero Kopáček - Galabov, Vencovský, Zajíček. Trenér: Nekola.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.