Hlavní obsah

Basketbalista Schilb bude rok pokračovat v Galatasaray

Istanbul

Český basketbal bude mít i v nové sezóně Evropské ligy dvojí zastoupení. Vedle Jana Veselého si nejprestižnější evropskou soutěž zahraje český reprezentant amerického původu Blake Schilb. O rok prodloužil spolupráci s nováčkem Euroligy Galatasarayem Istanbul, se kterým na jaře vyhrál Eurocup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Blake Schilb bude pokračovat v Turecku.

Článek

Právě k vítězství v druhé nejvýznamnější evropské soutěže Eurocupu a postupu do Euroligy pomohl Schilb výraznou měrou. Byl klíčovým a nejvytěžovanějším mužem tureckého celku, když v průměru zaznamenával 12,1 bodu, 4,8 doskoku a 3,7 asistence na zápas. Podobné průměry měl i v turecké lize, kde však pro jeho tým bylo konečnou semifinále. V něm Galatasaray podlehl budoucím mistrům a městskému rivalovi Fenerbahce v sestavě s Janem Veselým.

Oba čeští reprezentanti se tak budou i nadále intenzivně potkávat. Nejen že proti sobě stanou v turecké lize, ale určitě na sebe minimálně dvakrát narazí v Eurolize. Ta totiž po zúžení na 16 týmů nebude rozdělena do skupin a v základní části se tak turecké celky určitě potkají.

V Eurolize Schilb nahradí Tomáše Satoranského, který z Barcelony zamířil do Washingtonu v NBA. Schilb se tak do prestižní soutěže vrací po dvou letech. Už si ji zahrál v ročníku 2012/13 za francouzský Élan Chalon a o rok později s Crvenou Zvezdou. V obou případech odehrál deset utkání.

Reklama