Hlavní obsah

Volejbalisté Budějovic a Liberce získali v semifinále druhý bod

Praha

Volejbalisté Českých Budějovic a Liberce vyhráli v domácím prostředí třetí semifinálové zápasy play off extraligy a v sériích se ujali vedení 2:1. Jihočeši porazili Karlovarsko 3:0, liberečtí obhájci titulu zdolali nejlepší celek základní části Kladno 3:2. Hosté se v pondělí pokusí série, které se hrají na čtyři vítězná utkání, znovu vyrovnat.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští volejbalisté Daniel Pfferer (vlevo) a Ondřej Hudeček.

Článek

Liberec nad Kladnem vyhrál podruhé za sebou 3:2. Dukla tentokrát doma ztratila první i druhý set, pak ale svěřenci trenéra Michala Nekoly dokázali vyrovnat a v tie-breaku zvítězili jednoznačně 15:9.

České Budějovicemi měly k vítězství mnohem snazší cestu, třebaže jim stále chybějí Gevert s Filou a v třetím setu se navíc zranil i Hackworth. Dařilo se ale blokařům Sobotkovi a Machovi, kteří v domácím týmu nasbírali nejvíce bodů, nahrávač Habr se zase blýskl čtyřmi esy.

"Je super, že máme další bod. Zranění sérii ovlivnit nemusí, my máme hru založenou hlavně na obraně. Šotola už hrál proti Příbrami, zvládá to výborně," prohlásil Vladimír Sobotka.

Kapitán Karlovarska Ondřej Hudeček zaznamenal 17 bodů, ale uznal, že České Budějovice jeho tým opět ubránily. "Zranění univerzála sérii asi neovlivní, navíc jsem dopoledne na tréninku viděl smečovat jejich chilského univerzála. Třeba ho ještě vytáhnou," řekl.

Semifinále play off extraligy volejbalistů - 3. zápasy:
České Budějovice - Karlovarsko 3:0 (19, 23, 22)
Nejvíce bodů: Sobotka 11, R. Mach a Kraffer 10 - Hudeček 17, Zmrhal 10, Treial 7. Stav série: 2:1.
Liberec - Kladno 3:2 (-21, -20, 22, 21, 9)
Nejvíce bodů: Kramar 24, T. Kriško 13, Správka 12 - Křesťan 21, Hýský 17, Zajíček a Hietanen po 10. Stav série: 2:1.

Reklama