Hlavní obsah

České basketbalistky porazily v přípravě před MS hladce Řecko

BRNO

České basketbalistky porazily v druhém vzájemném přípravném utkání před mistrovstvím světa v Brně Řecko 110:61. Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka měly po celý zápas výraznou převahu, své soupeřky přehrávaly rychlou kombinační souhrou a hlavně přesnější střelbou z podkošového prostoru i tříbodového území. Závěrečné třetí utkání obou týmů je na programu v pátek od 19:30 opět v Brně.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Česká basketbalistka Tereza Pecková v prvním zápase s Řeckem

Článek

Trenér Blažek po dnešním duelu zredukoval současnou patnáctku hráček - zatím bez Jany Veselé, která hraje finále WNBA - o dvě basketbalistky. "Jména jsou mi už jasná, ale po dnešním dobrém výkonu celého týmu to bude těžké rozhodnutí. S oběma hráčkami budu ještě večer mluvit a médiím jejich jména oznámím v pátek dopoledne," uvedl Blažek.

Po středeční remíze 70:70 hrály dnes české basketbalistky podstatně lépe. O jejich převaze vypovídaly statistické údaje: úspěšnost střelby českých hráček byla 60 procent, jejich soupeřky se dostaly pouze na polovinu. Čtrnáct českých košů navíc padlo po střelách zpoza tříbodového oblouku. V doskakování český tým vybojoval 41 míčů, zatímco Řekyně si připsaly pouze 24 doskoků.

Zápas měl jednoznačný průběh hned od první minuty a rozdíl skóre rovnoměrně narůstal. "Změna ve výkonu oproti prvnímu zápasu byla viditelná, projevila se jednoznačně ve výsledku. Po stránce bojovnosti i taktické jsme utkání v obraně zvládli. Tento tým, pokud bude chtít bránit, bude mít zisky, tak začne hrát rychle dopředu a chytne zdravý pocit a sebedůvěru," řekl Blažek.

Reklama