Hlavní obsah

Čeští florbalisté mají v nominaci na EFT do Brna osm krajánků

PRAHA

Osm krajánků zařadil do nominace na listopadový Škoda Floorball Cup v Brně, který je součástí série Euro Floorball Tour, trenér českých florbalistů Tomáš Trnavský se svými asistenty Janem Vavrečkou a Filipem Vítkem. Ve dvaadvacetičlenném výběru má největší zastoupení se čtyřmi hráči Tatran Střešovice díky brankáři Tomáši Kafkovi, obránci Markovi Deutschovi a útočníkům Milanu Fridrichovi a Martinu Richtrovi.

Článek

Šest z osmi krajánků působí ve Švýcarsku. V Rychenbergu dvojice forvardů Radim Cepek a Vojtěch Skalík, další útočníci Martin Ostřanský z celku Alligator Malans a Tomáš Sladký v UHC Waldkirch-St. Gallen. Z obránců hraje Tomáš Chrápek za Grünenmatt a Aleš Jakůbek za Grasshoper Curych. Gólman David Rytych působí ve finském celku SPV Seinajoki a bek Milan Garčar ve švédském Falunu.

Pro český tým půjde o druhou akci v sezóně po zářijových třech zápasech v Plzni proti Německu. Do turnaje v Městské sportovní hale Vodova v Brně vstoupí domácí v pátek zápasem proti Švédsku, o den později změří síly se Švýcarskem a v neděli s Finskem.

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v Brně
Brankáři: Jan Barák (Chodov), Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), David Rytych (SPV Seinäjoki/Fin.),
Obránci: Pavel Brus, Jan Jelínek (oba Vítkovice), Marek Deutsch (Tatran Střešovice), Michal Kotlas (Bulldogs Brno), Adam Štegl (Chodov), Milan Garčar (Falun/Švéd.), Tomáš Chrápek (Grünenmatt/Švýc.), Aleš Jakůbek (Grasshopper Curych/Švýc.),
Útočníci: Ondřej Fojta, Petr Novotný (oba Mladá Boleslav), Milan Fridrich, Martin Richter (oba Tatran Střešovice), Radim Cepek, Vojtěch Skalík (oba HC Rychenberg/Švýc.), Petr Skácel (FBC Ostrava), Daniel Šebek (SSK Future), Milan Tomašík (Vítkovice), Martin Ostřanský (Alligator Malans/Švýc.), Tomáš Sladký (UHC Waldkirch-St. Gallen/Švýc.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články