Hlavní obsah

VIDEO: Hit florbalového šampionátu? České oslavy s kloboučky v rytmu Řeka Zorby

Curych

Krásné střely, precizní kombinace i geniální nahrávky. Spoustu pohledných florbalových prvků k potěše diváků v curyšské Saalsporthalle zatím předvádějí na mistrovství světa v Curychu čeští reprezentanti. Jenže největší aplaus má stejně jejich oslavný taneček po vítězných zápasech.

Oslavný taneček českých florbalistů na MS ve ŠvýcarskuVideo: ČFbU

 
Článek

Tanec juniorských florbalistek v Gangnam stylu

„Snad diváci nebudou chodit na naše zápasy až v 59. minutě, aby stihli pokřik, ale dorazí i na florbal,“ usmíval se útočník Tom Ondrušek.

Kužel za kuželem

Takovou oslavu historie světových šampionátu nepamatuje. Čeští hráči vytvoří kruh, na hlavy nasadí tréninkové kužely (odkaz na patrona týmu Jardu Kužela, tedy herce Davida Novotného ze seriálu Okresní přebor) a halou se rozezní známá melodie z filmového zpracování Kazantzakisova Řeka Zorby.

V pomalém houpavém rytmu si hráči přesouvají kužely z hlavy na hlavu, postupně zrychlují, až na závěr oslavně vyhodí tréninkové pomůcky do vzduchu. Z hlediště se ozývá nadšený potlesk.

„Úspěch to melo,“ ocenil Ondrušek. „Ale myslím, že jak naše hra, tak i ten taneček se během turnaje bude postupně zlepšovat,“ doufal po premiéře vítězné oslavy po souboji s Japonskem.

Pobavily už juniorky

Tanec byl jednou z mnoha teambuildingových akcí, které realizační tým pro hráče přichystal během závěrečného soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. „Vymyslel ho náš fyzioterapeut Jindra Douda, my se tím bavíme,“ pochvaluje si útočník Tomáš Sladký.

Na choreografii se podílel při své cestě do Bystřice i sám David Novotný, své si k finální verzi oslavy řekl také útočník a týmový hecíř Aleš Zálesný.

Není to první florbalová show v českém podání, reprezentaci juniorek proslavila rozcvička v rytmu jihokorejského megahitu Gangnam style (ke shlédnutí na druhém videu).

Reklama