Hlavní obsah

Florbalistky Hebadentu SJM obhájily triumf v domácím poháru

České Budějovice

Florbalistky Herbadent SJM Praha 11 obhájily triumf v Poháru České pojišťovny, když ve finále v Českých Budějovicích zdolaly Vítkovice 6:5 v prodloužení. V sedmé minutě nastavení rozhodla Eliška Krupnová. Pražanky ovládly pohárovou soutěž pod různými názvy už poosmé za sebou.

Foto: David Veis, ČTK

Kristýna Jílková (vlevo) z celku Herbadent SJM Prahy kryje míček před Ivanou Šupákovou z Vítkovic.

Článek

V úvodu sice trefily Vítkovice tyčku, ale ve čtvrté minutě na druhé straně otevřela skóre Jarolímová. V polovině první části odpověděla Sládečková, Herbadentu vrátila vedení po brejku Urbánková a po trefě vítkovické Léblové znovu získala náskok obhájkyním triumfu 65 vteřin před první pauzou kapitánka Šteglová.

Na začátku druhého dějství nejdříve vyrovnala Kociánová, ale Pražankám vrátila vedení ve vlastním oslabení Urbánková. Pak nastal obrat. V polovině utkání smazala ztrátu Quittková a ve 45. minutě poprvé vedly Ostravanky díky Mahdalové. Suverénky domácí scény ale o další trofej nepřišly. Prodloužení zařídila v 51. minutě Cepek Žižková a v nastavení rozhodla Krupnová.

Vítězky získaly prémii 50 tisíc korun a poražené finalistky 15 tisíc.

Pohár České pojišťovny ve florbale v Českých Budějovicích - ženy, finále:
Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC Vítkovice 6:5 v prodl. (3:2, 1:2, 1:1 - 1:0)
Branky: 4. a 19. Jarolímová, 13. a 26. Urbánková, 51. Cepek Žižková, 67. Krupnová - 11. Sládečková, 18. Léblová, 23. Kociánová, 32. Quittková, 45. Mahdalová. Rozhodčí: Hejnová, Romančáková. Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 572.

Reklama

Související témata: