Hlavní obsah

Baseballista Navrátil se dočkal 1000. úspěšného odpalu

Ostrava

Baseballista Aleš Navrátil zaznamenal 1000. úspěšný odpal v kariéře. Čtyřiačtyřicetiletý hrající trenér Arrows Ostrava oslavil jubileum v dnešním zápase extraligové nadstavby proti Kotlářce Praha, kterou jeho tým porazil 10:9.

Foto: Jan Beneš

Baseballista Aleš Navrátil zaznamenal 1000. úspěšný odpal v kariéře.

Článek

Tisící odpal se mu povedl ve druhé směně při prvním startu na pálce. Domácí tým pak ohlásil time out, aby ho mohl společně oslavit. "Seběhli se na mě spoluhráči a diváci připravili pěkné choreo," uvedl Navrátil.

Ostravský hráč je ve statistice úspěšných odpalů nejlepším baseballistou domácí historie. Na druhém místě je Pavel Budský s 917 odpaly. Třetí Martin Střítecký z Techniky Brno jich má 766.

"Myslím si, že mě ještě někdo v budoucnosti překoná. Je tu hodně mladých hráčů, kteří jsou na pálce šikovní," uvedl Navrátil, který tisícovku nasbíral od roku 1995.

V základní části nejvyšší soutěže má 898 úspěšných odpalů a rád by toto číslo rovněž zaokrouhlil. "Měl jsem příležitost to zaokrouhlit ještě v letošní sezoně, ale nepodařilo se. Zaměřím se na to v příštím roce," řekl.

Reklama