Hlavní obsah

Česko - Itálie 6:7Ženy podlehly na ME v curlingu Itálii, muži drží neporazitelnost

Tallinn

České curlerky prohrály na mistrovství Evropy v Tallinnu s Italkami 6:7 a vzdaluje se jim postup do elitní čtyřky. Muži drží v nižší divizi B neporazitelnost, tentokrát si poradili s Francií 8:3 už po osmém endu.

Foto: Sport.cz

Skipka českého curlingového týmu Anna Kubešková.

Článek

Italky loni získaly na ME bronz, ale letos jim chybí skipka Diana Gaspariová a do utkání s Češkami na letošním šampionátu ani jednou nevyhrály. Duel se zlomil v pátém endu, v kterém skipka Anna Kubešková chybovala a soupeřky "ukradly" dva body. V devátém endu Češky srovnaly, ale v desátém italské hráčky rozhodly.

"Italky neudělaly v podstatě vážnou chybu, a když dostaly šanci, tak toho využily, ale s naším výkonem jsem spokojená. Věřím, že v dalších zápasech to bude stačit," řekla Kubešková. Ve středu se Češky utkají s Dánskem a Lotyšskem. "Všechny zápasy jsou náročné do posledního kamene a každý kámen je na krev metený. Musíme být ještě trošku přesnější, ještě trochu lepší a ještě víc se snažit," dodala.

Tabulku vedou neporažené Švýcarky. Češky jsou na děleném šestém místě, přičemž právě nejhůře šesté místo potřebují k přímému postupu na MS.

Kvarteto skipa Davida Šika vedlo hned po prvním endu 3:0. Po pátém sice Francie snížila na 3:4, ale zbytek utkání znovu patřil českému týmu. Ve skupině zbývají tři zápasy a pokud Češi udrží první příčku, postoupí přímo do semifinále.

Mistrovství Evropy v curlingu v Tallinnu:
Muži - divize B:
Česko - Francie 8:3.
Ženy - divize A:
Itálie - Česko 7:6.
Pořadí po 6. kole:
1. Švýcarsko 6 výher
2. Německo 5
3. Švédsko 4
4. Rusko a Skotsko 3
6. Česko, Dánsko, Finsko a Lotyšsko 2
10. Itálie 1.

Reklama