Hlavní obsah

Svaz ustupuje kritice, fotbalová liga bude začínat dříve

PRAHA

Po velké kritice především ze strany televizí, pro které byl sobotní začátek zápasů Gambrinus ligy v 18:30 nepřijatelný z hlediska vysílacích časů zpravodajských relací, zřejmě dojde k posunu nejméně o hodinu.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Pozdní začátky zápasů se nelíbily televizím.

Článek

"V tomto směru vedeme intenzivní jednání. Začátek sobotních zápasů by mohl být posunut na 17:30, případně ještě o čtvrt hodiny dříve," konstatoval místopředseda ČMFS a šéf ligového fotbalu Jaroslav Vacek s tím, že snahou svazu bylo dostat fotbal pod reflektory. "Proto nutíme kluby, aby budovaly umělé osvětlení," dodal. Fotbal by se tak dostal do hlavních zpravodajských relací minimálně na ČT a TV Nova, což by přivítali i partneři Gambrinus ligy.

Termín ukončení jednání není přesně daný. Navíc k případné změně se musejí vyjádřit i kluby, které před necelými dvěma týdny schválily zmíněné začátky. "K tomu nemusíme svolávat mimořádné ligové shromáždění, ale stačí to korespondenčně přes fax," dodal ředitel ligy Ivo Lubas.

Pokud dojde ke změně, tak jen v dřívějším začátku sobotních večerních zápasů. Utkání na TV Nova se bude hrát v sobotu od 14:25, na Prima TV v pondělí od 16:40. Žižkov má výjimku na nedělní zápasy od 16:30, ale tento čas bude posouvat až na 13:30 v listopadu.

Reklama