Hlavní obsah

Čeští hokejbalisté rozdrtili na MS Portugalsko 6:0

RATINGEN/DÜSSELDORF

Čeští hokejbalisté rozdrtili ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v německém Ratingenu Portugalsko 6:0 a pomstili se soupeři za dva roky staré vyřazení ve čtvrtfinále na minulém světovém šampionátu v Pittsburghu. O potvrzení postupu z druhého místa ve skupině A přímo do čtvrtfinále budou hrát svěřenci trenéra Josefa Kadaněho ve středu od 8:30 proti Švýcarsku.

Článek

Český tým dostal do vedení už ve druhé minutě Štěpánek a na zvýraznění náskoku se čekalo dalších dvacet minut hry, než využil přesilovku Kejř. Češi pak rychle rozhodli, protože v 23. minutě se trefili ještě Sýkora a Ondráček. Ještě v druhém dějství přidal pátou branku Konderla a v závěru utkání zaznamenal svou druhou trefu v utkání dokonce v oslabení Sýkora. Gólman Šulan, který oproti prvnímu zápasu dostal přednost před Donauschachtlem, se radoval z čistého konta.

Po nedělní úvodní porážce s úřadujícími mistry světa z Kanady 2:6 si čeští hokejbalisté spravili chuť. "Porazili jsme soupeře, který by měl být naším sokem v boji o druhé místo znamenající postup přímo do čtvrtfinále. Pro mě i hráče, kteří byli v Pittsburghu, je to navíc satisfakce," řekl ČTK trenér Kadaně, jenž byl u týmu v USA v roli asistenta Miroslava Přerosta a musel strávit konečné páté místo, nejhorší v historii.

Kadaně byl spokojený i s předvedenou hrou. "Ani v neděli proti Kanadě jsme nehráli špatně, ale v závěru jsme dostali tři góly, což znamenalo jednoznačný výsledek. Dneska jsme byli s projevem mužstva maximálně spokojeni, především od druhé třetiny," řekl trenér. Ví však, že druhou pozici si tým musí pojistit proti Švýcarsku. "Bude to především souboj s pětičlenným obranným valem. Doufáme, že se střelecky prosadíme a nebudeme se muset nějak dlouho strachovat o výsledek. Rozhodně soupeře nepodceníme," dodal Kadaně.

Skupina A:
Česká republika - Portugalsko 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Branky: 23. a 44. Sýkora, 2. Štěpánek, 22. Kejř, 23. Ondráček, 29. Konderla. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100.
Skupina B:
Slovensko - Indie 6:3, Velká Británie - Indie 4:2.
Skupina C:
Pákistán - Mexiko 14:0, USA - Bermudy 3:3.
Skupina D:
Kajmanské ostrovy - Rakousko 4:7.

Reklama