Hlavní obsah

Softbalistky prohrály s Nizozemskem a šance na olympiádu zhasla

TERST

České softbalistky se na olympijské hry do Pekingu neprobojovaly. V pátek večer sice český tým porazil v play-off olympijské kvalifikace v Terstu Řecko 5:2, v sobotu však podlehl favorizovanému Nizozemsku 6:9 a obsadil konečnou třetí pozici. Jediné postupové místo si nakonec zajistily právě Nizozemky, které ve finále zvítězily nad domácí Itálií 3:2 v první nastavené směně.

Foto: Softball.cz/miwi

Ilustrační foto

Článek

Páteční večerní zápas, který narušil déšť, začaly lépe Řekyně. V druhé směně šly do vedení, ale český tým vzápětí díky Kateřině Dvořákové a Petře Pravečkové skóre otočil. O výhře reprezentantky rozhodly v šesté směně třemi body, pro které doběhly Lenka Spurná, Lucie Maršíková a Lucie Petrásková.

V sobotním duelu s Nizozemskem, stříbrným celkem z letošního ME, podaly reprezentantky heroický výkon, ale nečekané výhry se přesto nedočkaly. Po nepovedeném úvodu prohrával český tým 0:5 a 1:6, v šesté směně však tlakem na pálce donutil soupeřovu obranu k sérii chyb a vyrovnal. Zkušené Nizozemky ale bleskově odpověděly třemi body a postup do finále si už nenechaly uniknout.

Start na olympijských hrách si dosud zajistily Tchaj-wan, Austrálie, Kanada, Japonsko, USA a pořádající Čína. Zbývající účastník pekingského turnaje vzejde ze srpnové americké kvalifikace ve Venezuele.

Výsledky - play-off:
Česko - Řecko 5:2, Nizozemsko - Česko 9:6.
Finále:
Nizozemsko - Itálie 3:2 (v osmé směně).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.