Hlavní obsah

Zraněný Kličko musel odložit návrat do profesionálního ringu

HAMBURK

Vyhřeznutá ploténka znemožní Vitaliji Kličkovi ohlášený návrat do profesionálního boxerského ringu. Šestatřicetiletý ukrajinský exmistr světa těžké váhy se zranil při sobotním tréninku v Rakousku, načež jeho management zrušil chystaný zápas, ve kterém měl Kličko nastoupit 22. září v Mnichově proti Američanovi Jameelu McClineovi.

Článek

Kličko se ještě v sobotu večer podrobil v Innsbrucku úspěšné operaci a v nadcházejících zhruba šesti týdnech jej čeká rehabilitace v Hamburku. Pak podle manažera Bernda Bönteho bude stanoven nový termín boxerova comebacku. "Taková smůla je neuvěřitelná. Devět týdnů se intenzivně připravuju a teď tohle," citoval Klička německý list Bild.

Starší z populární bratrské dvojice boxoval naposledy v prosinci 2004 a o rok později ohlásil konec kariéry po zranění kolena. Duel s McClinem měl rozhodnout o tom, kdo získá právo bojovat o mistrovský pás organizace WBC. Kličko, jehož bratr Vladimir je aktuálně šampiónem těžké váhy podle IBF, už měl s vyhřeznutou ploténkou problémy v minulosti. V červenci 2002 byl také na operaci a za čtyři měsíce se úspěšně vrátil do ringu.

Reklama