Hlavní obsah

V Číně se vrátili k prodeji lístků na OH pomocí loterie

PEKING

Pořadatelé olympijských her v Pekingu 2008 se rozhodli vrátit k prodeji lístků pomocí loterie. Vedl je k tomu obrovský zájem o vstupenky, kvůli kterému se zhroutil internetový systém, když v první hodině prodeje nevydržel nápor osmi miliónů fanoušků.

Článek

"Chceme, aby byl prodej lístků spravedlivý, proto se vracíme k losování," napsali dnes organizátoři v prohlášení. Fanoušci, kteří tak chtějí usilovat o vstupenky na hry, musejí poslat žádosti o vstupenky do konce prosince, ty pak budou slosovány. Datum loterie ještě nebylo oznámeno.

Pomocí losování se prodávaly vstupenky již v první etapě, v které bylo prodáno zhruba 1,6 miliónu lístků. V druhé etapě se rozhodli pořadatelé prodávat lístky systémem "kdo dřív přijde", ale kvůli obrovskému zájmu jich stihli prodat jen 43 tisíc.

Oficiální internetové stránky se během prvních tří hodin okamžitě zhroutily pod náporem 20 miliónů zájemců. Telefonická centra přijala za stejnou dobu 3,8 miliónů objednávek a na prodejních místech po celé Číně se tvořily dlouhé fronty.

Reklama

Související témata: