Hlavní obsah

Krasobruslař Verner byl posmutnělý, ale odhodlaný bojovat

GÖTEBORG

Krasobruslař Tomáš Verner byl po pátečním krátkém programu na mistrovství světa zklamaný, že nedostal vyšší známky, ale byl připraven ve volné jízdě zaútočit. Motivoval ho také úspěch jeho tréninkové partnerky Caroliny Kostnerové, která v nabité ženské soutěži ve čtvrtek získala stříbrnou medaili.

Článek

Jednadvacetiletý český reprezentant je průběžně čtvrtý, ale na vedoucího Jeffreyho Buttlea z Kanady ztrácí jen 2,23 bodu. "To je nic," poznamenal mistr Evropy k minimálnímu rozdílu.

Ve volné jízdě se podle něj bude začínat od nuly. "Máme tady Daisukeho (Takahašiho), který má svůj rekord někde o třicet bodů výše než my ostatní, ale to není pro nás nic závazného. Jak ukázala včera Carolina, tak ty osobní rekordy Japonek a Korejky taky byly daleko výš a nakonec skončila druhá," komentoval Verner situaci.

Právě výkon italské tréninkové partnerky jej vyhecoval. "Je to velká hozená rukavice, ale já ji zvednu. Určitě," řekl. Už má jasno o tom, co zařadí do volné jízdy, na rozdíl od evropského šampionátu v Záhřebu nehodlá spekulovat do poslední chvíle. "Volná je vymyšlená, ta se jenom musí zajet," poznamenal.

Joubert řadí Vernera mezi favority

Loni v Japonsku věděl, že ať se při prvním čtverném skoku stane cokoliv, zařadí i druhý. Na čtverný toeloop si věří i tentokrát. "Na tréninkové hale máme trochu horší led, než je tady, což je dobře. Celý týden jsme trénovali tam a vedle mi šly, tak proč by mi nešly na tom lepším," vysvětlil.

Odhodlání mu dodalo také vyjádření obhájce titulu Briana Jouberta, který na tiskové konferenci před závodem řekl, že v Göteborgu jsou jen tři kandidáti na vítězství - on, Švýcar Stéphane Lambiel a Japonec Takahaši. "Pro mě je to lepší, protože se můžu zdravě naštvat a ukázat jim, že chci být jeden z nich. Nejsou jenom tři, kteří mohou získat medaile. Mně je jedno, jestli se mnou počítá Joubert. Já potřebuju, aby se mnou počítali rozhodčí."

Nesmírně se mu prý líbí atmosféra v hale Scandinavium, která se vůbec nedá srovnat s komorním prostředím při evropském šampionátu v Záhřebu. "Diváci jsou úžasní; miluju bruslit ve Švédsku. Neměl jsem na ledě slov, bylo to skvělé," dodal Verner.

Reklama