Hlavní obsah

Moderní pětibojař Polívka překvapivě vyhrál závod SP

MILLFIELD

Dvacetiletý moderní pětibojař Ondřej Polívka zaskočil favority a nečekaně vyhrál sobotní závod Světového poháru v britském Millfieldu. Úřadující juniorský mistr světa dosáhl součtu 5392 bodů a o osm bodů porazil Itala Nicolu Benedettiho.

Článek

Polívka, jenž dvacáté narozeniny oslavil před dvěma týdny, tak dnešním životním úspěchem potvrdil pověst obrovského talentu. Čtyřnásobný vítěz české ankety 5P pro nejnadějnějšího moderního pětibojaře se pohyboval na medailových příčkách od první disciplíny. Střelbu zvládl jako druhý nejlepší a po šermu (4.) a plavání (16.) se držel v čele.

Z nejvyšší příčky Polívka klesl po ošidném parkuru, v němž byl sedmnáctý, ale dvanáctým časem v běhu nakonec dosáhl na premiérový triumf mezi seniory. Nejlepším výkonem v krosu se těsně za českého reprezentanta dostal Benedetti, třetí místo získal domácí Samuel Weale.

Do elitní desítky se z českého kvarteta vešel ještě sedmý Michal Michalík, který v krosu klesl z průběžného třetího místa. Martin Dvořák byl šestadvacátý, David Svoboda obsadil 34. pozici.

Závod SP - Millfield:
1. Polívka (ČR) 5392, 2. Benedetti (It.) 5384, 3. Weale (Brit.) 5380, ...7. Michalík 5208, 26. Dvořák 4952, 34. Svoboda (všichni ČR) 4196.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články