Hlavní obsah

Adrenalin Cup letos pojedou i cyklisté Hruška, Padrnos a Kořínek

PRAHA

Účast trojice předních českých cyklistů okoření letošní 12. ročník Adrenalin Cupu, extrémního závodu čtyřčlenných štafet. Na start úseku na horských kolech se při české obdobě slavného Dolomitenmana postaví trojnásobný účastník Gira d'Italia a Vuelty Jan Hruška. Pojede také Pavel Padrnos, několikanásobný účastník Tour de France, a chybět nebude ani dvojnásobný olympionik Radim Kořínek.

Foto: Jan Němec (mtbs.cz)

Radim Kořínek

Článek

Letošní ročník se uskuteční v sobotu 21. června opět v Ostravici v Beskydech pod Lysou horou a organizátoři věří, že překonají loňský rekord, kdy se přihlásilo 49 týmů. Na odvážlivce čekají obtížné trasy. Běžci absolvují 16 kilometrů vzhůru na Lysou horu a budou muset zdolat převýšení 1145 metrů. Štafetový kolík pak převezme paraglidista, jehož čeká pět a půl kilometru dlouhý let dolů.

Třetím členem družstva bude právě jezdec na horském kole, který svůj tým vyveze opět na Lysou horu a následně ji sjede, takže absolvuje 39 kilometrů s celkovým převýšením 1505 metrů. Poslední úsek na kajaku zahájí skok z rampy a eskymácký obrat, do cíle se pak pádluje pět kilometrů mezi slalomovými brankami na řece Ostravici.

Na startu také Pichrtová, Skalský a Novotný

Vedle známých cyklistů přihlášky potvrdili také dvojnásobná mistryně Evropy a jedna z nejlepších běžkyň do vrchu na světě Anna Pichrtová či její reprezentační kolega Roman Skalský. Na kajaku pojede Michal Novotný, třináctý muž z olympijských her v Turíně ve snowboardcrossu.

Závodit chce i mnohonásobná mistryně světa ve sjezdu na divoké vodě Michala Mrůzková, připravující se na olympijskou kvalifikaci v rychlostní kanoistice, či její neméně úspěšný švagr a taktéž mistr světa Kamil Mrůzek. Do kajaku usedne také slalomář Miroslav Šimek, který spolu s Jiřím Rohanem vybojoval v deblkanoi stříbrnou medaili na OH v Atlantě 1996.

Závodníci se mohou stále přihlašovat na internetové stránce závodu www.adrenalincup.com. Na ní je mimo jiné možno získat podrobnější informace o startujících, jednotlivých disciplínách nebo doprovodném programu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.