Hlavní obsah

Klusácké Letní ceny jasně ovládli v Chuchli favorité

PRAHA

Klusácký mítink na závodišti ve Velké Chuchli nepřinesl ve středu večer žádné překvapení, v obou ročníkových testech velmi snadno splnili úlohu favorité. Mezi čtyřletými klusáky obstál hřebec Wine And Blues se svým majitelem Zdeňkem Škobisem, zatímco o rok mladším koním opět kralovala Jenny Mc Murtie s Michalem Kalčíkem.

Článek

Na start Letní ceny tříletých JS Konsorcium nastoupilo jen pět klusáků a diktování tempa se hned chopila favoritka Jenny Mc Murtie. Za ní se schoval další Kalčíkův svěřenec Önas Bismarck v sulce s Jindřichem Klaubenschalkem. Hned na startu ztratil naděje na vítězství druhý favorit Extrém, který hostujícímu Rakušanovi Dieteru Marzovi zacválal. Přestože běžel ve druhém kole na hranici možností, stačilo to jen na čtvrté místo.

Jenny Mc Murtie znovu dokumentovala svou převahu v tříletém ročníku a stylem start-cíl zvítězila ve výborném kilometrovém čase 1:15,9, který znamená nejen podstatné vylepšení osobního rekordu, ale i jeden z nejrychlejších časů dosažených na pražské dráze tříletým koněm. Až o 11 délek za vítězkou dorazila do cíle Ykora před Önas Bismarck.

Letní cena čtyřletých se v mnohém podobala zkoušce mladších koní. Ihned po startu šel do čela vysoký favorit Wine And Blues a také jemu se až do cíle dívali všichni soupeři na záda. Ve druhém kole se reprezentanta stáje Viktoria pokusilo atakovat několik soupeřů, ale tmavý hřebec je stupňovaným tempem odradil a nakonec zvítězil o šest délek před I Can Fly Diamantem a třetím Walkie Talkie.

Klusácký mítink na závodišti ve Velké Chuchli:
Letní cena čtyřletých JS Konsorcium (4letí klusáci, 50 000 Kč, 2180 m, autostart): 1. Wine And Blues (jezdec a trenér Zdeněk Škobis, stáj Viktoria), 2. I Can Fly Diamant, 3. Walkie Talkie. Výrok: lehce 6 - 4 1/2 - 2 1/2. Kilometrový čas: 1:18,4.
Letní cena tříletých společnosti JS Konsorcium (3letí klusáci, 50 000 Kč, 1670 m, autostart): 1. Jenny Mc Murtie (jezdec a trenér Michal Kalčík, stáj Relay-JO Levín), 2. Ykora, 3. Önas Bismarck. Výrok: velmi lehce 11 - 1 1/2 - 2. Kilometrový čas: 1:15,9.
Rámcové dostihy:
I.: Royal Titan (Kotásek) - Sněženka - Safír Misi.
II.: Sislaia November (Šamšurin) - Calvaro As - Highsummer Diamant.
III.: Royal Jadran (am. Čemusová) - William As - Made in Alet.
IV.: Ann Lobell (Chaloupková) - Dominika - Riverside.
V.: Summerjam (am. Šmejkal) - Coway - Instant Diamant.
VI.: Rockstar (Chaloupková) - Rekord Skal - Juillenne.
IX.: Nino Hammering (am. Jelínková) - Okido San - Hope As.

Reklama

Související témata: