Hlavní obsah

Ragbisté zrušili jarní část soutěží

Praha

Ragby se na jaře hrát nebude. Výkonný výbor České rugbyové unie (ČSRU) zrušil kvůli pandemii koronaviru jarní část všech domácích soutěží. Činnost reprezentací byla pozastavena již 10. března.

Foto: rugbyunion.cz

Česká ragbyová reprezentace (v bílém) v utkání proti ambasadorům z Nového Zélandu. Ilustrační foto.

Článek

Liga měla začít 21. března, základní část osmičlenné soutěže by podle původního rozpisu skončila 16. května. "Nyní je více než zřejmé, že ke zrušení některých opatření dojde nejdříve na konci dubna, ale pravděpodobně ještě později. Tato situace si tedy vynutila změnu kalendáře a rozpisu soutěží. Soutěž mužů v ragby o patnácti hráčích nezačne dříve než v druhé polovině srpna," uvedla ragbyová unie na svém webu.

Jako první by mohl přijít na řadu turnaj v sedmičkovém ragby. "Podle vývoje situace bychom rádi uspořádali soutěž ragby o sedmi hráčích poslední víkend v červnu a na začátku července. V úvahu také připadá uspořádání turnajů o menším počtu hráčů s deseti, případně i s dvanácti hráči. Soutěže mládeže, dětí a žen se budou také řešit podle vývoje situace," napsali v prohlášení ředitel ČSRU Pavel Myšák a sportovní ředitel Antonín Brabec.

Na reprezentační scéně hodlá evropská federace dohrát jen dvě nejsilnější skupiny ME. Ostatní divize včetně té, v níž hrají čeští ragbisté, se anulují a na podzim se stejná skupina rozehraje znovu. Českými soupeři pro sezonu 2020/21 se tak opět stanou týmy Maďarska, Lotyšska, Lucemburska a Švédska.

Reklama

Související témata: