Hlavní obsah

Pardubické závodiště hodlá zažádat o evropské dotace

PARDUBICE

Třicet miliónů korun by dostihovému závodišti v Pardubicích zajistilo celoroční provoz. Na výstavbu víceúčelové haly však nemá peníze, proto na začátku příštího roku požádá o evropské dotace. Dosud se na závodišti konají pouze sezónní akce od dubna do listopadu. ČTK o tom informoval ředitel Dostihového spolku Jiří Kunát.

Článek

"Vznikem haly bychom mohli pořádat akce celoročně, včetně halových závodů, které jsou velice populární," řekl Kunát.

Hala by nesloužila jenom závodům; mohla by se zde konat sportovní soustředění mládeže v různých jezdeckých disciplínách, výstavy hospodářských zvířat nebo koncerty. Zájemcům by závodiště nabídlo celoroční ustájení koní, v případě nepřízně počasí by se tréninky mohly odehrávat v nové hale.

První proměny závodiště čekají už v letošním roce, po více než 150 letech se generálně začne měnit místní zeleň. Za 1,37 milionu korun zahradníci vysázejí nové dřeviny a keře. Nová výsadba zakryje výhled na frekventovanou Pražskou ulici. Další etapy výsadby se plánují v dalších letech, vše ale záleží na přísunu peněz z EU a od státu.

Zároveň se chystá v režii města výstavba parkoviště. Stěžejním bodem celé investice je převedení pozemků od armády. Pokud se převod uskuteční, mohlo by v blízkosti areálu vzniknout 500 až 600 parkovacích míst. Závodiště dosud žádná vlastní parkovací místa nemá. Motoristé musejí parkovat kolem hlavních silnic, v případě konání větších akcí je jim dočasně vyhrazena loučka pod nadjezdem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.