Hlavní obsah

Světový snooker míří do Prahy, kterou čeká Bitva králů

PRAHA

Prahu čeká světová snookerová podívaná. Do hlavního města zavítá britský mistr světa Ronnie O’Sullivan. Aktuální světová jednička změří v exhibičním zápase síly s Australanem Neilem Robertsonem. Duel na šest vítězných sad (framů) bude před 3300 diváků hostit holešovická Tesla Aréna 28. listopadu.

Foto: e-snooker.cz

Ronnie O'Sullivan

Článek

Dvaatřicetiletý rodák z Wordsley O’Sullivan je přezdíván „Raketa“ pro svůj specifický styl, kdy mnohdy rozhodčí sotva stíhá vracet na stůl potopené koule. Světová jednička dokázala na mistrovství světa 1997 nejrychleji „uklidit“ stůl za plný počet 147 bodů za famózních 5 minut a 20 sekund.

„Doufám, že díky mé útočné hře na Battle of the Kings získám pro snooker spoustu nových diváků,“ říká O’Sullivan na oficiálních stránkách Bitvy králů. Trojnásobný světový šampión (2001, 2004 a 2008) snookerem vydělal přes 5,8 miliónu liber, lepší bilanci má jen Stephen Hendry. Brit, který sezónu 2008/09 zahájil vítězstvím na Northern Ireland Trophy a postupem do finále na Šanghaj Masters, navíc jako jeden z mála dokáže hrát oběma rukama.

Šestadvacetiletý Robertson se narodil v Melbourne a jako první Australan dokázal vyhrát turnaj Main Tour. V sezóně 2006/07 porazil ve finále Grand Prix Jamieho Copea. „Už se na náš zápas do Prahy velmi těším. Jsem přesvědčený, že diváci budou nadšeni a dokážou ocenit kvalitní snooker. Doufám, že jim poskytneme krásný zážitek, na který budou rádi vzpomínat,“ doufá Robertson.

Fanoušci snookeru ocení i přítomnost profesionální rozhodčí Michaely Tabbové. Tato sympatická dáma je nejuznávanější světovou ženskou rozhodčí snookeru a poolu. Společně s manželem, skotským hráčem poolu Rossem McInnesem, a dvěma dětmi sídlí v Dunfermline. Do povědomí příznivců se dostala několika kontroverzními verdikty, které se po přezkoumání videozáznamu ukázaly jako správné.

Reklama